ПРИВЕДЕНИ ОБРЕНОВАЧКИ ОСНОВЦИ КОЈИ СУ ИМИТИРАЛИ СЛУЧАЈ ИЗ ОШ НА ВРАЧАРУ: Извадили и плашили другаре пластичним пиштољем

У Основној школи „Јефимија“, у обреновачком насељу Ројковац, један дечак (13) је јутрос искористио тренутак када је из учионице изашао наставник и извадио из ранца пиштољ (за који је касније утврђено да је пластични), одмах након одржаног минута ћутања и само дан након масакра у Основној школи „Владислав Рибникар“.

обреновац
Фото: Б.Б.

Како Новости сазнају из извора блиских истрази, најпре га је показао једном другу, који је потом кренуо да „играчку“ баци у канту за отпатке.

Међутим, на путу му се препречио други ученик, који му је узео пиштољ из руку и почео да маше њиме по учионици, због чега су се деца уплашила, те је настала цика и вриска.

Само прибраношћу школског полицајца и разредног старешине, ситуација је смирена, а настава нормално настављена.

Тројица дечака су убрзо ухапшени и у присуству родитеља одведени у полицију на саслушање.

– Они су, у пратњи родитеља, одведени на саслушање у Шесто одељење МУП Србије, после чега ће, уз кривичну пријаву за дело које им буде стављено на терет, прећи у надлежност Вишег јавног тужилаштва, односно Одељења за малолетнике – сазнајемо из истраге.

обреновац
Фото: Б.Б.

Четири стравичне вести од јутрос: Невероватне реакције малишана после масакра у школи на Врачару

После трагедије какву Србија не памти, убиства осморо деце и чувара школе, у две српске школе од јутрос су се догодили инциденти чији су виновници очигледно инспирисани језивим злочином.

Први случај догодио се јутрос у Обреновцу. Одмах после минута ћутања, један од ученика донео је реплику пиштоља у школу, коју је извадио и окренуо према ученицима. Полиција је одмах реаговала.

У београдској школи „Десанка Максимовић“, за сада Н. Н. особа направила је списак ђака које наводно жели да убије. Полиција испитује наводе школе.

У међувремену, младић из Бихаћа запретио је на друштвеним мрежама масакром у школи: „Биће незапамћено, кунем вам се животом. Онај дечак који је убио осморо деце је краљина за мене! Тако нешто и ја спремам већ дуже време за Економску школу у Бихаћу. Биће незапамћен масакр у Бихаћу, то вам се кунем животом“, написао је он.

Бивша ученица у приватној београдској основној школи напала је ножем наставницу и ученика.

33 мигранта
Фото: Илустрација

 

Бивша ученица ножем напала ђака и наставницу: Још један инцидент у школи у Београду

Девојчица Л.И. (16) ножем је повредила дечака А.Р. (15) и наставницу (44) која је покушала да је спречи у томе у приватној школи „Руђер Бошковић“ у Београду, потврђено је медијима у МУП-у.

Нападнути нису тешко повређени.

Девојчица је донела кухињски нож.

Наставницу је посекла у пределу руке.

Тинејџерка (16) је савладана и одређено јој је задржавање.

Школа је евакуисана.

Медији