ПОКС: Увођење санкција Русији је почело

Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) саопштио је ове среде да је Министарство финансија, преко Управе царина, почело увођење санкција Русији, односно од данас је забрањен увоз и извоз из те земље, што се односи и на пољопривредне производе.

покс

У саопштењу ПОКС је навео да ће то додатно отежати положај пољопривредника у Србији, који од уторка протестују у више од 40 места у Србији.

Подсећа се да је ПОКС против увођења санкција Русији, јер ће то, како се наводи у саопштењу, имати негативне ефекте на нашу економију, нарочито пољопривреду, али нарочито и по заштиту наших националних интереса на Косову и Метохији, Републици Српској и Црној Гори.

Портпарол ПОКС Божидар Катић рекао је да Покрет даје пуну подршку сељацима који су устали против политике Владе Србије којом се више од деценије уништава српска пољопривреда.

– Иако је пољопривреда кључни ресурс и највећа развојна и извозна шанса Србије, доведена је до ивице пропасти, због дугогодишње небриге, незаинтересованости и робовања туђим интересима – навео је Катић.

Он је додао да држава, уместо да издваја за пољопривреду и домаће привреднике, донира страним инвеститорима 50.000 евра по радном месту.

ПОКС