Драган Радовић: Одузимање моћи политичко-бирократској мафији и заустављање пљачке народа је лако – Ево како

Масовна убиства недужне деце, протести на улицама све већи, Косово све немирније – идеално стање за политичко-бирократску мафију да опљачка још мало од „преостале земље Србије“.

драган радовић
Фото: Илустрација

Делови ЕПС-а уносе се у заједничко мађарско-српско предузеће по више десетина нижој цени. Шверц на граници никада већи, стотине возила дневно улази у Србију са робом широке потрошње без икаквог царињења (лично сам видео у једној земљи, снабдевачу текстилом нашег тржишта, десестине кубних метара робе у балама (са именима и надимцима купаца исписаним на њима, тачним адресама у Београду и другим градовима) како се утоварују и шаљу купцима. Све више фирми не уплаћује доприносе легално запосленим радницима, ПИО фонд уопште не реагује, повећава се рад на црно у коме предњаче грађевинске фирме.

Пљачкашка бирократија све више некретнина купује у Београду на води, Бечу, Дубаију, Швајцарској, Италији, Грчкој – изгледа да то тако треба.

На протестима главни захтеви су смене у РЕМ-у, одузимање фреквенција Пинку и Хепију, смене Гашића и Вулина, гле чуда, ама баш никога не занима деценијска пљачка народа.

Зашто никоме није занимљиво да се види ко све из врха државе и Министарства финансија покрива криминалне радње које на годишњем нивоу оштете буџет (све грађане Србије) за 12 милијарди евра?

Замислите ви бирократе колико су силни када им месечно „улети“ неколико милиона евра или неколико десетина милиона?! Па ко је јачи од њих? Та „сила“ им дозвољава да на протестима колима иду на полицајца, да држе нерегистровано оружје, да шенлуче улицама у поршеима и ламборџинијима, ма све им дозвољава! На крају, и да убијају!

Моћ политичко-бирократској мафији даје новац, одузмимо им новац и сви проблеми у Србији ће нестати.

Сви будући проблеми, криминалне радње, убиства, могу се спречити само једном акцијом : провером стечене имовине, утврђивањем порекла свега што неко поседује. Све стечено криминалом одузети, пљачкаше осудити на дугогодишњу робију.

Како се проверава стечена имовина?

Креће се од милијардера и милионера, обзиром да су толико били бахати врло једноставно и брзо процес провере ће бити завршен.

Вертикалом наниже провера имовине никога неће заобићи.

Проверу може вршити само Пореска управа Србије, не ова која данас постоји, ова која не зна ко је опљачкао преко 100 милијарди евра у последњој деценији. Друга пореска управа, реформисана, она која ће бити сервис народа „уредиће земљу у експресно кратком року“.

Задатак Пореске управе Србије је да спреци утају „сваког динара“, да уведе све обвезнике у легалне токове како би омогуцили реформу пореског система и знацајно растерецење свих обвезника.

Шта је растерећење:

Да доприноси који оптерећују зараде буду преполовљени, како би радници имали пуне зараде, сутра очекивали пуне пензије. То се може укидањем доприноса за здравство, спречавањем утајеног ПДВ-а има довољно новца да се сви грађани лече бесплатно.

Укидање пореза на имовину – садашњи систем награђује све оне који су изнели новац ван земље, а кажњава све који су штедњом сачували новац у земљи и инвестирали у некретнине.

Акцизе на гориву значајно снизити, укинути акцизу за електричну енергију.

драган радовић
Драган Радовић

Значајно снизити цене комуналним услугама, то се врло лако постиже провером имовине запослених у тим предузећима, невиђена пљачка се одвија у свим набавкама.

Неко ће реци да све написано није добро, да се мора кренути од судства и тужилаштва. Није тачно, провером имовине у наведеним јавним службама и те како ће се очистити „жито од кукоља“, видећете како ће преко ноћи свако примењивати важеће законе.

И тако даље……

ФБ Драган Радовић