Пуцњава у Косовској Митровици?

Како јавља наш извештач с лица места, на административном прелазу Мердаре српски полицајац је пре пола сата саопштио да се у Северној Митровици чују пуцњи из ватреног оружја.

пуцњава у косовској митровици
Тзв. Косовска полиција / Фото: Getty © Carsten Koall / Stringer

„Полицајац на прелазу питао нас је да ли смо слушали вести на радију у колима. Одговорили смо да нисмо, на шта је он рекао: ‘На мотороли смо чули да је почела пуцњава'“, пренео је наш извор догађај од пре пола сата.

Косово онлајн  јавља, истовремено, да је вечерас тзв. Косовска полиција у Звечану покушала да изведе нова хапшења Срба.

Грађани су видно узнемирени, јер се одједном појавило више возила из којих су изашли специјалци и заузели положаје око зграда, јавља Косово онлајн.

Покушај хапшења спроводе, претпоставља се, представници полиције у цивилу, док се возила специјалних јединица налазе на неколико раскрсница у Звечану, а два џипа су паркирана на раскрсници код бензинске пумпе. У њима се налази више припадника специјалних јединица са дугим цевима и пуном ратном опремом“ – наводи се у вести.

„Готово истовремено са информацијама о акцији Косовске полиције у Звечану, нашем порталу мештани су јавили да је хеликоптер Кфора слетео у Житковцу, у овој општини“, пише овај портал.