Вечерас на Си-Ен-Ен-у амерички документарни филм о Путину (Видео)

Руска страна се огласила поводом најаве емитовања документарног филма о руском председнику Путину, под називом „Најмоћнији човек на свету“. Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков, одговарајући на питање шта мисли о филму Си-Ен-Ен-а руском лидеру, изјавио је да филм, судећи по свему, критика.

ФОТО: Getty Images

Песков је, међутим, похвалио што је омогућено Москви да изложи своју позицију.

Он сматра да би било превише оптимистично очекивати да амерички медији изађу из оквира хистеричне и емоционалне позадине према Русији, која је превагнула у САД.

„То је сигурно условљено тиме што ће тај филм, судећи по свему, бити урађен из таквог критичког угла и у складу са наставком демонизације наше земље и нашег председника“, рекао је Песков, одговарајући на питање шта мисли о инсерту и самом филму „Најмоћнији човек на свету“ телевизије Си-Ен-Ен, који је посвећен руском председнику.

Песков је додао да још увек није видео филм и да чека да га погледа. Према његовим речима, аутор филма Фарид Закарија је више пута путовао у Русију, састајао се са председником Владимиром Путином, био модератор на економском форуму у Санкт Петербургу.

„Заслужује позитивне оцене чињеница да су дали могућност да се учествује у том филму и, у крајњој линији, да се изложи наш став о темама којих се дотичу, што смо ми и урадили“, додао је он.

Специјална репортажа о председнику Русије биће приказана вечерас на Си-Ен-Ен-у, у 02:00 по средњеевропском времену.

Хронограф