Четврти Међународни привредни сајам „EXPO-RUSSIA SERBIA 2017“

Од 15. до 17. марта 2017. године, у Конгресном центру хотела „Metropol Palace“ у Београду, одржаће се четврта Међународна привредна изложба „EXPO-RUSSIA SERBIA 2017“ и „Београдски пословни форум“.

експо русија србија

Сајам организује ОАД „Зарубеж-Експо” и Привреднa коморa Србиjе, под патронатом Трговинско-индустриjске коморе Руске Федерациjе и уз подршку Државне Думе и Савета Федерациjе, Министарства спољних послова РФ, Министарства за економски развоj РФ, Министарства индустриjе и трговине РФ, Министарства образовања и науке РФ, Министарства пољопривреде РФ, Амбасаде и Трговинског представништва Русије у Србији, Амбасаде Србије у Русији, Међународне асоциjациjе светских фондова (МАФМ), Россотрудничества и Руског центра за науку и културу у Србији „Руски дом”, као и руководства других држава Балканског полуострва.

Тематске целине сајма су: енергетика и енергетски ефикасне технологије, рударство, машиноградња и металургија, ваздушни и железнички саобраћај, пољопривреда и прехрамбена индустрија, грађевинарство, индустрија нафте и гаса, банкарство, телекомуникације, медицина, образовање, туризам.

У оквиру пословног програма изложбе и пословног форума одржаће се дискусија на тему „Развој политичке и економске сарадње у циљу успешне реализације заједничких пројеката од балканског регионалног и општеевропског значаја“, презентација региона, округли столови који ће бити организовани заједно са министарствима РС, научно-практична конференција „Слободне зоне и индустријски паркови будућности“. За учеснике сајма је организована могућност билатералних сусрета.

Догађај има за циљ проширење економских односа између Русије и Србије у контексту Споразума о слободноj трговини између две земље и интензификацију  трговинских односа са другим земљама региона. У оквиру пословног програма сајма и пословног форума биће одржан низ тематских округлих столова, презентација руских и српских предузећа, састанци са представницима министарстава, берза контаката.