Четврти Међународни привредни сајам „EXPO-RUSSIA SERBIA 2017“

Од 15. до 17. марта 2017. године, у Конгресном центру хотела „Metropol Palace“ у Београду, одржаће се четврта Међународна привредна изложба „EXPO-RUSSIA SERBIA 2017“ и „Београдски пословни форум“.

експо русија србија

Сајам организује ОАД „Зарубеж-Експо” и Привреднa коморa Србиjе, под патронатом Трговинско-индустриjске коморе Руске Федерациjе и уз подршку Државне Думе и Савета Федерациjе, Министарства спољних послова РФ, Министарства за економски развоj РФ, Министарства индустриjе и трговине РФ, Министарства образовања и науке РФ, Министарства пољопривреде РФ, Амбасаде и Трговинског представништва Русије у Србији, Амбасаде Србије у Русији, Међународне асоциjациjе светских фондова (МАФМ), Россотрудничества и Руског центра за науку и културу у Србији „Руски дом”, као и руководства других држава Балканског полуострва.

Тематске целине сајма су: енергетика и енергетски ефикасне технологије, рударство, машиноградња и металургија, ваздушни и железнички саобраћај, пољопривреда и прехрамбена индустрија, грађевинарство, индустрија нафте и гаса, банкарство, телекомуникације, медицина, образовање, туризам.

У оквиру пословног програма изложбе и пословног форума одржаће се дискусија на тему „Развој политичке и економске сарадње у циљу успешне реализације заједничких пројеката од балканског регионалног и општеевропског значаја“, презентација региона, округли столови који ће бити организовани заједно са министарствима РС, научно-практична конференција „Слободне зоне и индустријски паркови будућности“. За учеснике сајма је организована могућност билатералних сусрета.

Догађај има за циљ проширење економских односа између Русије и Србије у контексту Споразума о слободноj трговини између две земље и интензификацију  трговинских односа са другим земљама региона. У оквиру пословног програма сајма и пословног форума биће одржан низ тематских округлих столова, презентација руских и српских предузећа, састанци са представницима министарстава, берза контаката.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.