asd
Насловна Друштво Авион има Здравко Чолић, нека се припреми Жика Обретковић

Авион има Здравко Чолић, нека се припреми Жика Обретковић

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће предложити „Ер Србији“ да један авион те компаније понесе име певача Здравка Чолића.

авион здравко чолић

„Претпостављам да смо сви размишљали некада о томе да будемо близу Здравка Чолића. Он је просто легенда и траје дуго, и ја бих волела да исто толико траје и „Ер Србија“. Зато је предлог мог министарства да један авион носи име Здравка Чолића“, рекла је Зорана Михајловић за ТВ Пинк, а наводи се на сајту те телевизије.

Зорана Михајловић је изразила наду да ће „Ер Србија“ прихватити тај предлог. Она се нада да ће наша авио компанија, после авиона који су добили имена Новак Ђоковић, Дејан Станковић, Горан Бреговић, Мики Манојловић прихватити иницијативу да ускоро добијемо и авион Здравко Чолић.

„‘Ер Србија“ је та која одлучује и има последњу реч. Морам да признам да смо добијали разна писма када је име Горана Бреговића стављено на један од авиона. Тог тренутка почела су да нам стижу писма грађана, с питањем: „А зашто не Здравко Чолић?“. Ми смо размислили и одлучили да упутимо ту иницијативу“, казала је Зорана Михајловић.

Овим је министарка Михајловић показала да припада великој групи грађана Србије, који не разликују иронију од збиље. Вероватно и она озбиљно схвата сатиричне текстове на порталима Њуз.нет, Зицер.орг и њима сличнима.

Она је истакла да авио линија за Њујорк, која је веома важна, функционише и да то није питање само авио линије, већ питање односа и тога како се гледа на Србију.

„Што се саме Србије тиче, поред политичког односа који је значајан, важно је што смо ми једина земља у региону која има директну линију за САД, што значи да сви други долазе у Београд и одатле иду у Њујорк. Мислим да је то добро и искрено се надам да ћемо у наредном периоду имати директну линију за Кину“, рекла је министарка.

Према њеним речима ваздушни саобраћај Србије је данас потпуно другачији него пре пет година и треба се сетити како је изгледао ЈАТ пре пет година, када није био развијен ниједан терминал на аеродрому, те да није постојала жеља за новим дестинацијама.

„Од тренутка од како имамо Ер Србију, од тада се директно подиже и сам аеродром и сада он има перспективу која је за наредних 10-20 година позитивна, то желимо да искористимо и мислим да је то добро за целу земљу“, рекла је Михајловић.

ВЕСТИ ИЗ РУБРИКЕ

error: Content is protected !!