Био је у праву! Дел Бој и Родни би данас заиста били милионери

Није Дел Бој за џабе говорио “Следеће године у ово време бићемо милионери“. Ако је судећи по финансијским стручњацима, имао је право.

дел бој и родни

Финансијски експерти верују да би покретна и непокретна имовина који су поседовали Дел Бој и Родни данас вредела чак три милиона фунти!

Трособан стан у Пекаму данас вреди око 850 хиљада фунти, захваљујући расту цене квадрата у том кварту. Иако се у серији приказује зграда Нелсон Мандела у Пекаму, заправо сцене су снимане у једном стану у Актону.

Ако на стан додамо гаражу коју су поседовали, али и троточкаша из 1967. године (Релиант Регал Суперван III), али и Форд Капри то је још 55 хиљада фунти.

Ипак, највреднији би био пар плавих дијаманата за које се Дел Бој трампио у епизоди “To Hull and back“ чија се вредност данас процењује на два милиона фунти! Гледаоци су на интернету потпуно подржали предвиђања финансијских стручњака и оценили да би Дел Бој и Родни заиста били богати.

“Само када погледате шта је све дошло у руке Дела Боја и Роднија током седам година емитовања серије схватате да би они данас са тим стварима били милионери и живели луксузан живот којем су све време тежили“, истиче финансијски експерт Џесмин Биртлес.

Иначе, “Мућке“ су и дан данас једна од најомиљенијих британских серија, али то није случај само на Острву. Дел Бој и Родни су једни од омиљених ликова и на Балкану.

Мућке (енгл. Only Fools and Horses) су британска ТВ комедија коју је написао и креирао Џон Саливан и која је емитована на Би-Би-Си-ју. Од 1981. до 1991. снимљено је шесдесет четири епизоде у 7 сезона уз повремене божићне специјале који су емитовани до 2003.

Наслов серије је заснован на старој енглеској пословици: „Само будале и коњи раде“ (енгл. Only fools and horses work for a living) којом се алудира на стална настојања главних ликова у серији да избегавају посао и плаћање пореза. Насловну песму написао је и отпевао Џон Саливан. У првој сезони коришћена је друга песма, али је она замењена да би се помогло гледаоцима да схвате наслов серије.

У анкети Би-Би-Сија из 2004. Мућке су проглашене за најбољу ситуациону комедију (ситком) свих времена.

Б92/Википедија