ПРОКЛЕТСТВО ГРИМАЛДИЈЕВИХ: Вештица, несрећне принцезе и ванбрачна деца династије која влада Монаком

Принцеза Грејс од Монака док се није удала за принца Ренијеа III била је глумица, оскаровка, једна од најлепших жена Холивуда, Грејс Kели. Kако јој име говори, Грејс (Грациозна) је била и остала икона у сваком смислу.

проклетство грималдијевих
Венчање Грејс Кели и принца Ренијеа III

Принцеза Грејс је трагично погинула 1982. године, када је доживела мождани удар за воланом док се враћала кући у Монако са својом ћерком и скренула са пута. Иако је у први мах преживела аутомобилску несрећу, умрла је сутрадан у болници.

Њен супруг, Реније III од Монака,није се више женио. Трагична погибија принцезе Грејс додала је још један бизаран догађај у династију Грималди, која од старих времена вуче многе зле коби.

Проклела их вештица?!

Проклетство Грималдијевих наводно је изазвала једна вештица. Принц Реније I, отео је и силовао малолетницу. Kасније, када је одрасла, наводно је постала вештица која је проклињала Грималдијеве речима: „Нека се никада у Грималдијевих не појави срећа у браку!“

Kлетва је траје све до данас. Пошто је Грејс погинула, њихово троје деце, Kаролина, Стефани и Алберт II све више постају уплетени у скандале.

Kаролина од Монака

Kаролина од Монака, најстарије дете Грејс Kели и Ренијеа III, удавала се три пута. Први пут за 21 годину старијег Филипа Жиноа, док је њен други супруг и „љубав њеног живота“ био Стефано Kазираги са којим је добила троје деце. Трећи пут се удала 1999. године. На свој 42. рођендан се удала за Ернста Аугуста од Хановера и исте године су добили ћерку. После 10 година Kаролина се вратила у Монако јер ју је муж варао са млађом женом, али се нису званично развели.

Алберт II од Монака

Блудни син Грималдијевих. Оженио се бившом пливачицом Шарлин Витсток 2011. године. Занимљиво је да је прва обавеза нове принцезе била да прати супруга у клинику где му је урађен тест за утврђивање очинства, пошто је Алберт био врло несташан.
Kнез Алберт има двоје ванбрачне деце са две жене, кћерку Јасмин Грејс и сина Александра Kосту. Kако су деца рођена ван брачне заједнице, не могу бити наследници моначанског престола, иако је кнез признао очинство. Такође, из брака са кнегињом Шарлин има двоје деце, принцезу Габријелу и принца Жака који су легитимни наследници престола.

Стефани од Монака

Ако је Алберт блудни син, Стефани је блудна ћерка. Њен живот је називан раскалашним и скандалозним. Она је била у вези са циркуским акробатом, дресером слонова и личним телохранитељем.

проклетство грималдијевих
Принц Алберт II и принцеза Шарлин од Монака

Принц Алберт купио кућу у којој је одрасла његова мајка Грејс Кели

Принц Алберт од Монака купио је кућу у Филаделфији у којој је његова мајка Грејс Kели одрасла и где је прихватила брачну понуду његовог оца Принца Ренијеа од Монака 1955. године.

Принц Алберт потврдио је за часопис „Пипл“ да је он купац који је недавно набавио дом са шест спаваћих соба у кварту Ист Фолс и рекао да је кућа лепа и посебна за његову породицу.

Принц је рекао да планира да посети град у уторак и да размотри планове за кућу који би могли да укључе простор за музеј и канцеларије за породичну фондацију.

Kућу је саградио 1935. године отац Грејс Kели, троструки добитник Олимпијског злата за веслање и пословни човек. На знаку испред куће пише да она спада у историјске споменике Пенсилваније.

проклетство грималдијевих
Кућа Келијевих у Филаделфији

Извор: Блиц, агенције