Право и правда не станују овде: ПОРОДИЦИ ОДУЗЕЛИ чак и ПСА!

Како је могуће да у једној правно уређеној држави некој породици буде одузета сва покретна и непокретна имовина, укључујући и пса – љубимца, на основу судске пресуде којом се признаје наводни наслеђени дуг једног од чланова породице, иако о том дуговању не постоји ниједан писани документ? На основу чега је донета таква срамна пресуда и ко је судија који је ту пресуду донео? Јавност би требало да зна име и презиме тог човека, недостојног своје часне професије.

право и правда породица јекић
Фото: Espreso

– Упали су јутрос у седам. Избацили су нас. Не знам шта ћу! Пада киша, ми смо напољу, киснемо, испред куће смо. Нека нам неко помогне, молим вас – кроз сузе и јецаје прича Невена, чији муж Александар је ухапшен „због пружања пасивног отпора“.

Велика драма Невене Јекић и њено двоје деце у Голубинцима. Јутрос, у 7 сати, кад то нико није очекивао, на вратима су се појавили извршитељи и на силу их избацили из породичне куће!

Невена и деца, син од 4 и ћерка од 12 година, у сузама су посматрали како извршитељи у велики бели камион уносе све што имају у животу, па чак и њиховог пса.

Невенин супруг Александар ухапшен јер је, како је то формулисано „пружио пасиван отпор“!

Александар је само стајао поред Невене, каже она, и није хтео да се помери. Зато су га ухапсили.

Они су упали у кућу и почели да износе намештај у камионе које су довезли. Испред су и јаке снаге полиције, која надгледа исељење.

Бранко Улемек, који је иселио Невену из куће, дошао је својим приватним камионом да купи ствари из куће, а по вреће за ствари је отишао приватним аутомобилом судског извршитеља, сазнаје Еспресо!

– Упали су јутрос у седам. Избацили су нас. Не знам шта ћу! Пада киша, ми смо напољу, киснемо, испред куће смо. Нека нам неко помогне, молим вас – кроз сузе и јецаје прича Невена, тако да је једва разумемо, док јој извршитељи из куће износе све што има у животу.

За разлику од претходна два пута, када су се грађани Голубинаца и Србије окупили и одбранили Јекиће, сада су извршитељи упали потпуно неочекивано, па није било никога да заштити мајку и њену децу.

Драма Јекића почела је када је суд одлучио да ће Невена својом имовином морати да плати новац који је Бранку Улемеку наводно остао дужан њен отац. Проблем је што је суд донео ову одлуку, а за наводни дуг не постоји ниједан једини папирни доказ.

Исељење је већ покушано 13. јула ове године, па затим 30. августа, а тада је полиција дошла и припадници МУП су претресли целу кућу, „да виде имају ли станари неко оружје“. Том приликом је испретурана цела кућа.

Ипак, оба пута је, због протеста великог броја људи који су се окупили да бране Јекиће, исељење одложено.

право и правда породица јекић
Зар ће наводни дуг намиривати и продајом породичног пса?/Фото: Espreso

Иначе, један од оних који су редовно долазили да штите Јекниће је Михајло Улемек, рођени брат Бранка Улемека, који сматра да је у овом случају учињена велика неправда.

Миле Улемек, брат Бранка Улемека, дао је изјаву за Еспресо у којој подржава Јекиће:

– Коментара нема, чист безобразлук од стране Бранка, јер је сачекао да им отац умре, и ја одговорно тврдим да покојни Васа никад није узео новац од њега. Он је лош човек, ово је и безобразлук суда који је стао на његову страну. Срамота је доћи и избацити жену с малолетном децом у 7 ујутру по киши. Бранко је ђубре од човека иако ми је брат. Ово се дешава само у земљи Србији, ако се ово уопште може назвати државом.

Espreso.rs