Француским држављанима 26 ГОДИНА РОБИЈЕ због отмице мале Маше

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио троје француских држављана на укупно 26 година затвора због отмице мале Маше Пренковић из мајчиних руку.

маша пренковић
Маша Пренковић/Фото: Танјуг

Овом одлуком одбијене су све жалбе и потврђена пресуда Специјалног суда у Београду којом је Себастијан Браншу осуђен је на 10 година затвора, његова супруга Горин Алексис Сандрин Браншу на девет година, а њена ћерка из првог брака Емерин Улије Кристел на седам година затвора.

Истом одлуком, суд потврђена им је мера протеривања странаца из Србије од 10 година, након издржавања затворске казне.

Све троје оптужених Француза су у притвору Окружног затвора у Београду, у којем бораве од хапшења на дан отмице 11. марта 2015. године.

У одлуци која је објављена на сајту Апелационог суда наводи се да су као неосноване одбијене жалбе Тужиоца за организовани криминал и бранилаца.

Браншуова жалба је одбачена као неуредна и недозвољена, док је жалба његовог другог браниоца одбачена јер тај бранилац није имао овлашћење за изјаву жалбе, навео је Апелациони суд.

Специјални суд чија је одлука постала правоснажна није прихватио једну од теза одбране да су отмичари били у комуникацији са родитељима мале Маше, будући да анализом телефона и компјутера оптужених није пронађен траг комуникације.

Себастијан Браншу је изнео своју одбрану тек на крају суђења у завршној речи тврдећи да је имао договор са Машином породицом о позајмици детета, ради доказивања одређених чињеница пред француским судом у поступку за утврђивање очинства који је водила његова пасторка.

Његова жена, Горин Алексис Сандрин Браншу и њена ћерка Емерин Улије Кристел тврдиле у одбрани да нису знале ништа о отмици детета и кривицу пребациле на Себастијана.

Они су осуђени јер су из руку мајке отели трогодишњу Машу Пренковић у марту 2015.  године, у београдском насељу Браће Јерковић.

Отето дете су хтели да подметну француском суду, како би ДНК анализом утврдили да невенчани супруг трећеоптужене Емерин Улије Кристел, са којим нису у добрим односима, није биолошки отац детета.

Тужилаштво за организовани криминал терети их за кривично дело отмице малолетног детета, извршене 13. марта у улици Браће Јерковић код броја 227, означивши Себастијана Браншу Мишела за организатора криминалне групе.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.