„СВИМА СЕ СВЕ ПРАШТА ОСИМ СРБИЈИ“ Американка која се доселила у Београд објаснила зашто сада живи ОВДЕ (ВИДЕО)

Американка Ангела Блер већ годину дана живи и ради у Србији и има само позитивно мишљење о животу и људима у нашој престоници, али се пита зашто највише негативних реакција добија када похвали људе и живот у Србији.

американка
Фото: TikTok printscreen

– Зашто су људи изнервирани због тога што имам лепа искуства у Београду? – пита се на почетку видеа Ангела, која редовно дели своја искуства на ТикТок налогу „ABexperiences“.

Србија није прва инострана земља где живи и ради, али је прва у којој као да је „забрањено живети“ због предрасуда које прате земљу већ годинама.

– Откако живим овде, добила сам много позитивних реакција на своје искуство, али исто толико и негативних коментара, поготово када причам о томе колико се осећам дивно и безбедно у Београду. Чак су и моји пријатељи изненађени и кажу да сам веома наивна због свега – додала је Ангела.

– Србија је донела уредбу закона још на почетку 19. века да је сваки роб, одакле год дошао, добродошао и да овде престаје његово ропство. Историјски гледано, много људи из Африке и осталих места, дошло је у Европу, па и у Србију из овог разлога – наставља она.

@abcexperiences You cannot make everyone happy, but I don’t understand why people are upset about the wonderful experiences I’m having as an expat in Belgrade. Why is Serbia painted so negatively, I really don’t know. But I’ve been here for a year and I love it! #belgrade #serbia #balkans #history #media #expat #story #experience ♬ original sound – ABC Experiences

„Знам да препознам добру земљу за живот и Србија је управо то“

Ангела живи по светским државама већ годинама, као исељеник своје државе, али каже да ништа не изазове буру коментара као опис живота у Србији.

– Живела сам у Казахстану пола године, у Бангкоку три године, провела сам време у Кини, Сингапуру, Јужној Кореји, скоро две године у Турској… Прошла сам много култура, историје, обичаја, и због свог искуства мислим да знам да ли ћу се снаћи у некој држави, да ли ћу се уклопити и да ли ће ми место одговарати – наводи и каже да је „Србија идеална за живот“.

– Прошле године сам живела у Француској, што је било катастрофално искуство, али људи и даље највише реагују на лепо искуство које имам у Србији због стереотипа које медији пласирају већ годинама, почевши са темом о ратовима.

„Једино се Србији не прашта њена прошлост“

– Већина земаља је починила ужасне злочине у прошлости, али се тај негативни стереотип увек лепи за Србију, док се осталим земљама праштају сви греси – констатује тиктокерка и поставља питање свим људима који је прате да размисле да ли је заиста то тако.

– Људи се љуте због тога што причам лепо за Србију и Београд и што ћу наставити да делим своје предивно искуство, али не видим разлог за то – закључила је Ангела.

американка
Фото: TikTok/ABCEXPERIENCES

Коментари углавном позитивни

У лавини коментара коју је њен видео изазвао, већина људи је реаговала на позитиван начин, говорећи јој да је увек добродошла овде, колико год жели да остане. Јавило се и доста странаца који су у сличној ситуацији, делећи своја позитивна искуства која су слична њеним.

„Људи се увек изненаде када кажем да ми је лепо овде“, „Нисам из Србије, али живим овде и у праву си за све“, „Нисам била у Србији више од 27 година, али се можда вратим због твог налога“, само су неки од њих.

Ангела је чак и одговорила на питање „Где се осећаш најлепше?“

– Осећам се увек прелепо у Србији!

Предузетник који воли да путује

Како је Блиц раније писао, Ангела је предузетница која поседује фирму за организовање луксузних догађаја, а повод за пресељење у Београд нашла је када је истраживала следећу дестинацију и пронашла Србију која „има све што јој је потребно“.

Одушевила ју је лепота наших људи, при чему је похвалила наше гене, јер поред свега, људи знају да се понашају.

– Како је могуће да су и мушкарци и жене тако високи и лепи? – питала се кроз смех.

После годину дана искуства поделила је да има само прелепа искуства, као и да су људи љубазни.

американка
Фото: / TikTok/ABCEXPERIENCES

– О расизму нећу ни да причам. Нема га! – изјавила је Блер у једном од својих видеа.

Курир / Блиц