Прво нас бомбардују, па нас онда хвале – Си-Ен-Ен: СРБИЈА ДРУГА ТУРИСТИЧКА СВЕТСКА ДЕСТИНАЦИЈА У 2018. (ВИДЕО)

„Србија можда није најпосећенија земља бивше Југославије, али jе коначно откривена као европска дестинација. Дошло је до изненадне најезде туриста на овај углавном неоткривени крај региона, који су привучени његовим изванредним пејзажима, богатом историјом, необичним вредновањем новца и великим количинама сира“, стоји у чланку Си-ен-ена.

србија
Фото: Youtube printscreen

БЕОГРАД, АТЛАНТА: Америчка ТВ мрежа Си-Ен-Ен прогласила је Србију другом туристичком дестинацијом на свету коју треба посетити у 2018. години, саопштила је Туристичка организација Србије (ТОС).

Томе је допринело мноштво активности које је ТОС спровео у 2017. години, а тичу се интензивне промотивне и маркетиншке кампање на глобалним туристичким тржиштима.

Медијска кампања емитована је на глобалним мрежама BBC World и Eurosport, а промотивни спот у трајању од 30 секунди приказан је преко 600 пута у земљама Европе и у САД.

Уз акценат на летњу и зимску туристичку сезону, ову активност пратила је и дигитална промоција на порталима ових мрежа.

Промотивне активности настављене су на британском TV Channel 5, а у току је и емитовање спотова о лепотама Србије на Travel Channelu.

Објављени су чланци и репортаже у најпознатијим медијима као што су: британски Гардијан и Индипендент, амерички Вог и Конде Наст Тревелер, италијански Ла Република и Корријере де ла Сера, руски National Geographic и Комсомољскаја правда, француски Мадам Фигаро и Парисијен, немачки Freie Presse, Hamburger Abend Blatt и Berliner Morgen Post, а емитована је и радио кампања на Би-Би-Си Радио 4 и Радио 6.

србија
Национални парк Тара својим шумовитим брдима наткриљује дубоке клисуре/Фото: CNN

ТОС је организовала и велики број посебних презентација и догађаја, промоција и радионица за пословне партнере, као и студијска путовања за 140 иностраних новинара из најпознатијих светских новинарских кућа попут Њујорк Тајмс, Вог, Ју-Ес Тудеј, National Geographic, Чикаго Трибјун.

Студијска посета америчких блогера Србији, као и активности у вези са том посетом на блоговима и друштвеним мрежама, донеле су 61. годишњу златну награду „Адриан“, највећу и најпрестижнију награду за кампању „Balkan Blogger Bach“.

18 best places to visit in 2018