МЕШТАНИ БЕСНИ: Пијани свештеник упадао у раку, губио кадионицу, на последње опело га одвезли у приколици поред покојника (ФОТО)

„Људи, ово је срамота, свештеник се напио и није могао да иде пешке да испрати покојника, него су га људи убацили у приколицу и возили до гробља. Он је наравно заспао као топ..“ – стоји у опису фотографије на „Фејсбуку“.

пијани свештеник
Фото: Фејсбук

Смедерево – Фотографија свештеника који спава у тракторској приколици поред ковчега са покојником на путу до сеоског гробља у селу Друговац крај Смедерева, изазвала је општу неверицу на друштвеним мрежама. Све се усијало када је установљено да је фотографија аутентична, настала 11. марта на сахрани једног мештанина. Свештеник је био толико “под гасом” да ожалошћени у поворци нису имали друго решење него да га сместе крај почившег.

– Поп је био толико пијан да је посртао, и падао по путу до гробља, па су морали да га убаце у приколицу. Успут је чак изгубио кандило, али ипак је покушао да одслужи опело, придржавајући се за споменик покојника. Са сахране су га кући довезли комбијем, рекао је Новостима Дарко П. који је објавио ову фотографију на друштвеној мрежи „Фејсбук“.

Отац Ненад је на служби у селу од пре пет година, и то по казни, тврде сељани. Службовао је пре тога у Коларима.

Током службовања у Друговцу догађале су се многе мучне и бизарне ситуације попут ове, када су свештеника због пијанства и недоличног понашања избацивали из куће са славе, и чак терали са сахране.

– Верујте, људи су почели да иду у друга села и град да крсте децу и да се венчавају, кажу мештани.

На несавесно службовање ови људи нису се жалили црквеним органима. Како сведоче, свештенику је остало месец дана до одласка у пензију.

– Људи, ово је срамота, свештеник се напио и није могао да иде пешке да испрати покојника, него су га људи убацили у приколицу и возили до гробља. Он је наравно заспао као топ, а ногу је подигао на страницу као да се сунча – стоји у опису фотографије на „Фејсбуку“.

Срећом, овај свештеник не вози у алкохолисаном стању, као што је то 2015. године учинио један руски свештеник, који је суспендован пошто је против њега покренут кривични поступак због убиства жене током вожње у пијаном стању, а затим и осуђен на три године затвора. О том случају је, поред осталих, својевремено известио и  The Moskow Times

пијани свештеник
Фото: themoscowtimes.com

Ј. илић, Новости/Хронограф