БЕОГРАЂАНИН проглашен за полицајца месеца, али У АМЕРИЦИ: Био је и у морнарици, „Фокс“ извештава о њему, а он има САМО ЈЕДНУ ЖЕЉУ (ФОТО)

– О страху не размишљам. Ми смо рођени на брдовитом Балкану. Најлепша је ствар када радите то што волите и када су вам сви ресурси доступни. Пожелим често да имам неке од својих бивших колега крај себе. Е, то би било 130 хапшења за 14 дана – каже за „Телеграф“ Мосић.

александар мосић
Александар Мосић/Фото: приватна архива

Лепо је кад некога награде, још кад тај неко добије признање у другој земљи, а српског је порекла, онда је то свакако разлог да будемо поносни. Београђанин Александар Алекс Мосић (43) проглашен је за полицајца месеца у америчком граду Шарлоту. Награду је добио захваљујући томе што је за 14 дана имао 13 хапшења.

И у родној Србији је радио овај посао јер је одувек желео да помаже онима којима је помоћ потребна. Да свој посао обавља са великим жаром и преданошћу, приметили су и други због чега је пре неколико дана проглашен за официра месеца и примио је награду коју додељује Полиција Шарлота. Америчка телевизија Фокс емитовала је репортажу о њему, после добијања награде за изузетан рад и допринос сузбијању криминала у Шарлоту.

У његовом послу, како каже, има пуно акције и опасности, сцена као на филмовима, дроге, оружја, тешких кривичних дела, али не и страха.

александар мосић
Мосић у жандармерији/Фото: приватна архива

– О страху не размишљам. Ми смо рођени на брдовитом Балкану. Најлепша је ствар када радите то што волите и када су вам сви ресурси доступни. Пожелим често да имам неке од својих бивших колега крај себе. Е, то би било 130 хапшења за 14 дана – каже за „Телеграф“ Мосић.

Бивши припадник наше Жандармерије напустио је Србију пре шест година и отишао у Америку где ради као полицајац у највећем граду Северне Каролине. Према његовим речима, није му било тешко да нађе посао. Прво је радио у приватном обезбеђењу у високорангираној школи на Менхетну. После тога у војној морнарици, па у њујоршкој полицији, а последњих година је у Шарлоту. Вером у себе и радом, Алекс, како га тамо зову, стигао је ту где је сада…

александар мосић
У америчкој војсци чији је припадник и даље/Фото: приватна архива

За 14 дана имао је чак 13 хапшења, и то нимало наивних.

Каже да му је теже да ради у Америци него у Србији, јер више људи значи и више посла. Тамо су сви сумњиви, јер се ни богати не истичу по гардероби, а има свега, свих раса и нација. Без обзира на то, тамо му, како каже, више прија да ради свој посао.

– Овде се рад и труд изузетно цене и поштују, небитно је које сте националности и вероисповести. Америка је уређена земља са културним људима који поштују разлике – додаје шарлотски „најполицајац“.

О повратку не размишља

александар мосић
Фото: приватна архива

Официр Мосић не размишља о томе да се врати у Србију. Има двојицу синова, и један и други знају српски.

– У Србији сам живео као подстанар, а овде сам купио кућу за две године. Са мном су моји најближи и овде ћемо и остати. Желим да моја деца сутра имају могућност да буду и раде шта желе.

У Београд планира да долази у посету родитељима и брату, код којих је био баш недавно.

С. В. Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.