Шокантно! Процурио документ – погинули амбасадор Антић био пријављен за недозвољене полне радње над ћеркицом

Београд – Против амбасадора Србије у Португалу Оливера Антића поднета је кривична пријава непуних месец дана пре него што је у недељу погинуо падом с литице у море, пишу медији.

Оливер Антић
Фото: лисбон.мфа.гов.рс, Едсон Де Суза/Зума Пресс/Профимедиа

Подсетимо, Антић је преминуо када је пао са литице зване „Уста пакла“. Али, како сада пише Блиц, против њега је поднета приватна кривична пријава због наводног навођења своје тада деветогодишње ћерке на полне радње.

Мајка девојчице поднела је приватну кривичну пријаву 27. јануара. Прва страница документа, која садржи пуно и презиме девојке, синоћ је постављена и подељена на друштвеним мрежама.

Прва страна кривичне пријаве против Оливера Антића

Блиц, али и ТВ Прва, позвали су све кориснике друштвених мрежа да не деле документ ако је на њему истакнуто пуно и презиме малолетног лица.

Блицу је синоћ незванично потврђено да је прва страница приватне пријаве потпуно истинита. У пријави, Антић је оптужен за недозвољено сексуално понашање. Оснивач фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић написао је на свом Твитер налогу да се у Првом основном суду у Београду води поступак око одузимања старатељства Антићу, а ту вест ће потврдити и тужилаштво Фонда.

Антић је погинуо пре четири дана приликом пада у море са литице зване „Уста пакла“, која је позната туристичка атракција у близини Лисабона. Португалски медији тврде да је реч о самоубиству, а Антићева породица да се ради о несрећном случају.

У приватној кривичној пријави коју је мајка девојчице поднела против Антића, он се терети да је од лета 2020. до 12. августа 2021. године у својој кући у Београду наводио на сексуалне радње ћеркицу која је у том периоду имала девет, односно десет година.

Породица демантује

Поводом вести о кривичном поступку који је вођен против недавно премилујог амбасадора у Португалу Оливера Антића по пријави мајке његове малолетне ћерке, огласила се Антићева породица да демантује наводе објављене кривичне пријаве. Ово сазнање шокирало је јавност, а сада је Антићева породица изнела своју страну приче

„Имао је ванбрачну ћерку коју смо финансијски обезбедили и купили јој стан. Њена мајка је патолошки лажов и с гнушањем одбацујемо тврдње из пријаве!“, био би, у најкраћем, садржај демантија.

Медији преносе деманти у целини:

„Поводом навода у појединим медијима у Србији да је против трагично преминулог професора Оливера Антића поднета кривична пријава за злостављање, наша дубоко ожалошћена породица овим путем обавештава јавност да са гнушањем одбацујемо све што је у тој пријави наведено, као и било какву помисао, инсинуацију и идеју о таквим монструозностима“, пише у саопштењу породице и додаје се:

„Професор Антић је био људска и професионална величина, посвећен супруг и брижна очинска фигура са којим смо деценијама живели и уз кога смо срећно одрастали. Ни у једном тренутку нашег живота, ниједним својим гестом, није учинио ништа што би код било кога од нас створило и најмање зрно сумње у његову честитост и интегритет.

Данас смо суочени са најподлијим обликом покушаја изнуде, који већ дуго траје, од стране особе која је по наводима људи који је познају патолошки лажов и манипулатор најгоре врсте. Наиме, истина је да је Оливер Антић имао ванбрачну ћерку и то никада није била тајна у породици Антић. Ванбрачну ћерку коју смо финасијски обезбедили, купивши јој је стан у Београду у којем по нашим сазнањима живи са мајком.

Оливер Антић
Оливер Антић / Фото: Милорад Миланковић, РАС Србија

К. Т. је недвосмислено показала спремност да своју малолетну ћерку беспризорно искористи за остваривање материјалне добити. Она овим лажима додатно вређа и децу која су стварно злостављана.

Наш Оливер је трагично преминуо, носећи сломљено срце у грудима. Његову част ћемо заштитити на суду. Супруга, ћерка, сестра и сестричина професора Оливера Антића.“

 

 

 

 

Хронограф / Б92 / Блиц