(ВИДЕО) Полицајци у Трстенику у паници, ВИДЕЛИ ДУХА НА КАМЕРАМА па звали ПОПА ДА ОКАДИ ХОДНИКЕ

Снимак са сигурносних камера у полицијској станици у Трстенику, на којем се види некаква силуета како се помера са једног на други крај ходника, узнемирила је запослене.

дух у трстенику
„Дух“ пролази ходницима полицијске станице у Трстенику

Наиме, на снимку који се појавио у току ноћи, види се бела фигура како пролази ходником. Полицајци који су гледали снимак су закључили да је реч о духу, а узменирене полицајке су због тога окадиле станицу!

Полицајци који су те ноћи били дежурни у станици у Трстенику нису могли да поверују својим очима, па су враћали снимак неколико пута. Сутрадан су почели да препричавају шта су видели, па су снимак погледали скоро сви запослени, а већина се узнемирила.

На снимку се може чути разговор двојице полицајаца. У једном тренутку један од њих препричава догађај у којем је неку жену када је ишла на вашар пратила некаква утвара, која је скакала по бандерама!

Затвореници, по свему судећи, нису имали прилику да виде неочекиваног госта, али су се зато униформисана лица целе ноћи борила са духом.

Подсећамо да ово није први пут да камере у Србији забележе нешто овако или да се полицији јаве забринути и уплашени грађани који су видели нешто што не умеју да објасне.

Бела дама

Возачи из околине Бора су пре неколико година пријављивали да су поред пута видели „белу даму“. У овом крају постоји легенда о духу жене у венчаници која се, наводно, може ноћу видети поред коловоза у Источној Србији.

Новине су 2011. године преносиле сведочења уплашених пролазника који су се сусрели са утваром: Неколико километара пред улаз у Бор угледао сам жену у белој венчаници, са бидермајером, која је лебдела изнад пута – испричао је тада видно усплахирен, један возач. – Изненада, утвара се спустила право испред мене и пружила руку ка мојим колима. Закочио сам када сам стигао на око пола метра од ње, али је она у том тренутку, једноставно – нестала.

Овај човек је, на самом улазу у Бор, стао крај пута и зауставио неколико возача који су улазили у град.

Сви су ми потврдили да им се десило исто што и мени, после чега смо отишли и случај пријавили полицији. Знам да ово звучи невероватно, али нисам једини који је видео жену у белом, која је лебдела изнад пута – био је шокиран овај човек.

Његову причу потврдило је још неколико возача, који су о свему обавестили Полицијску управу у Бору. Један од њих је казао да је појаву жене у белом видела и његова ћеркица, која није могла да се смири од страха.

– Чуо сам ћерку кад ми је казала: “Тата, види ону тету у белом што лети изнад пута”. Погледао сам навише и заиста угледао оно о чему је дете причало. Нисам се заустављао. Дао сам гас и побегао са лица места – у неверици је говорио овај мештанин Бора.

дух у трстенику
Илустрација беле даме / Фото: old.slovenskenovice.si

Браћа плашила возаче хелијумском лутком

Мистерија о невести у белој венчаници која усред ноћи, лебдећи у ваздуху, маше бидермајером пред очима престрашених возача на путу Бор-Зајечар издувала се убрзо попут балона. Наиме, овај случај није необјашњива натприродна појава, него неслана шала за коју је неименованим ауторима послужила лутка напуњена хелијумом и заоденута белим велом.

Лебдећа невеста у белој венчаници појавила се те 2011. године овако: у грмљу поред пута, у подножју узвишења, где је био сакривен аутомобил, шаљивџије су лутку прекривену велом кроз шибер на крову пуштали у ваздух помоћу канапа све до коловоза, што је возачима који су те ноћи пролазили стварало илузију жене у белој венчаници која лебди. Двојица браће су, наводно, желела једино да се нашале с возачима, а истог тренутка кад су сазнали да је случај духа који лебди пријављен полицији, спалили су и лутку и венчаницу. Браћа, иначе, нису приведена нити је против њих покренут било какав поступак јер за то нема основа, а ни престрашени возачи нису поднели пријаве за угрожавање безбедности саобраћаја.

Блиц/Новости/Хронограф