ВУЧИЋ ОД ГИПСА усред једне београдске кафане

Власник београдске кафане „Чукарички сан“ дошао је на оригиналну идеју да за столом постави скулптуру председника Србије и лидера Српске напредне странке Александра Вучића, пише Данас.

вучић од гипса
Вучић од гипса у кафани „Чукарички сан“/Фото: Printskrin/Twitter/Operativac iz Zemuna/@tamodaleko

Власник београдске кафане „Чукарички сан“ дошао је на оригиналну идеју да за столом постави скулптуру председника Србије и лидера Српске напредне странке Александра Вучића, пише Данас.

„Никаква провокација није у питању. Идеја да скулптуру председника Србије поставим у кафани била је маркетиншке природе. И показала се као чист погодак“, каже Звездан Пејовић, власник кафане „Чукарички сан“, где на челу централног стола седи Александар Вучић, од гипса.

Пејовић није рекламирао свој објекат, али слике гостију загрљених са председником заживеле су на друштвеним мрежама, па се о овој кафани увелико прича у Београду, а и шире.

„Реакције гостију када га виде су подељене као и мишљења о њему. Неки се одушеве и притрчавају да га загрле и изљубе, други љутито пљуну на под“, прича Пејовић. Он препричава згоду када су у кафану ушла два напредњака и видевши Вучића стали су мирно насред кафане.

„Тек кад су дошли себи и видели да је у питању скулптура, рекли су ми: ‘Ал си нас одсекао. Мислили смо да је стварно командант“, наводи Пејовић.

Он додаје да има оних који му стављају рогове, а девојке би често да му седну у крило и да се сликају.

„То није дозвољено. Волели или не волели Вучића, функција председника мора да се поштује“, каже Пејовић, а преноси лист Данас.


„Не слажем се са оваквим начином приказивања било које особе која је у извршној власти. Ово је на индиректан начин додворавање тим особама, а у ствари је директно прављење идола и идолополконства према људима на власти. Наш народ је и иначе склон (у већини случајева) да од људи који су на власти, праве нека божанства, којима се треба дивити и које треба беспоговорно слушати. Све то, у дубокој је несугласици са демократским начелима којима сваки обичан човек треба да стреми“, коментар је једног од читалаца.

Н1/Хронограф