„Сигурно можемо да кажемо – РАТ је НА УЛИЦАМА Београда“

Београд — Низ убистава у протеклих месец дана на београдском асфалту. У 12 ватрених обрачуна 7 људи је убијено, а 6 рањено. Да ли је бара постала премала за крокодиле? Чукарица, Карабурма, Нови Београд, Вождовац, центар, готово у свим деловима града догодило се неко убиство. Цела регионална бара је премала за ту врсту посла. 

рат на улицама
Фото: EPA-EFE/Sascha Steinbach

“Цела регионална бара је премала за ту врсту посла. У тој бари и у регионалној бари су све могућности или све оно што се може подрвгнути организованом криминалу већ подвргнуто, а иначе је пренасељена што се тиче актера организованог криминала”, наводи криминолог Добривоје Радовановић.

Чукарица, Карабурма, Нови Београд, Вождовац, центар, готово у свим деловима града догодило се неко убиство.

“Са сигурношћу можемо да кажемо да имамо рат на улицама Београда. Страх ме да се тај рат не прошири и на улице других градова у Србији. У овом тренутку можемо да кажемо да имамо рат криминалног подземља који на сву срећу не изазива колатералну штету, каже бивши шеф специјалног тима Службе државне безбедности Божидар Спасић

Убиство које је посебно привукло пажњу је оно на Карабурми, када је убијен кум Луке Бојовића.

Углавном су на мети црногорски држављани, али има и домаћих. Убиство међу Црногорцима има посебну тежину, јер је тада познато шта следи.

“Није искључено и вероватно је присутно оно што је традиција у Црној Гори, реванш за убиство или можда крвна освета, за коју смо мислили да је давно ишчезла за ових простора”, наводи Радовановић.

“Врло брзо ће се догодити ново убиство у Београду и да ће то бити одговор клана Луке Бојовића на ово убиство, јер им је ово, према писању штампе, ово убиство тешко пало”, додаје Спасић.

На све то треба додати рат међу навијачким фракцијама, али и сукоб још друга два црногорска клана, кавачког и шкаљарског. У том сукобу је у прва четири месеца ове године убијено троје људи.

ТВ Прва

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.