МРАЧНА СТРАНА БЕОГРАДА: За ова места везују се стравичне приче о ПЉАЧКАМА, СИЛОВАЊИМА И УБИСТВИМА

Попут њујоршког Бронкса или лондонског Вестминстера, поједини квартови Београда годинама важе за „озлоглашене“. Разлог за то су жестоки крими обрачуни, учестале пљачке које су се у њима збиле, а понекад и велики број самоубистава који утичу на то да их грађани заобилазе у широком луку.

мрачна страна београда
Фото: П. Дедијер, РАС Србија

Шума на Звездари неретко се пореди са оном, по злу познатом, у Јапану – Аокигахаром, коју су локалци прозвали и „шумом самоубистава“.

Паралела је јасна – велики број беживотних тела људи који су решили да своје животе окончају суицидом заједнички су овим хиљадама километара удаљеним местима. Грађани су у овој шуми неретко наилазили на стравичне призоре обешених тела.

мрачна страна београда
Фото: Урош Арсић, РАС Србија

Такође, ово место памти и више покушаја, али и почињених силовања. Најтежи злочин догодио се 2005. године, када је монструм Малиша Јевтовић (31) у овој шуми силовао и убио трогодишњу девојчицу.

Недавно је шума постала и предмет урбане легенде, када се данима говорило о манијаку који са задњег седишта аутомобила напада девојке у Звездарској шуми и на Кошутњаку.

Криминални окршаји на Вождовцу

мрачна страна београда
Фото: С. Ранковић, РАС Србија

Улице Вождовца постале су „опасно место“ још деведесетих година, када је страх у кости становницима овог дела града утеривао и сам помен Вождовачког клана, а крими обрачуни на територији ове општине наставили су се до данас.

Сачекуше са трагичним исходом, праћене рафалима метака и спаљеним аутомобилима узнемиравале су комшилук небројено пута.

Обрачуни у Раковици

мрачна страна београда
Фото: М. Митровић, РАС Србија

Ништа мање драматично протеклих година није било ни у Раковици, где су се такође водили ратови нарко кланова и навијачких група.

Крвави сукоби хулигана и туче до смрти постали су симбол ове периферне општине, а у овом крају остало је забележено и неколико случаја самоубистава.

Мостарска петља – легло манијака

Случаји злостављања и силовања нису заобишли ни Мостарску петљу, а најупечатљивији свакако је био онај у којем се војни полицајац Дејан Гојковић теретио за чак осам силовања.

мрачна страна београда

Ипак, епилог ове приче била је одлука Апелационог суда у Београду да за шест година смањи казну Гојковићу и правоснажно га осуди на 12 година затвора због четири силовања и три покушаја силовања на Мостарској петљи између 2010. и 2013. године.

Мрачни подземни пролази

мрачна страна београда
Фото: Милица Рашић, РАС Србија

Често услед квара и у мраку, градски подземни пролази претварају се у стециште џепароша и манијака. Они на Зеленом Венцу и код тржног центра „Ушће“ чак су постали и познати по томе да, ако баш добро не причувате своје ствари, лако остајете без новчаника или телефона.

А. Ристовић, Блиц