МРАЧНА СТРАНА БЕОГРАДА: За ова места везују се стравичне приче о ПЉАЧКАМА, СИЛОВАЊИМА И УБИСТВИМА

0

Попут њујоршког Бронкса или лондонског Вестминстера, поједини квартови Београда годинама важе за „озлоглашене“. Разлог за то су жестоки крими обрачуни, учестале пљачке које су се у њима збиле, а понекад и велики број самоубистава који утичу на то да их грађани заобилазе у широком луку.

мрачна страна београда
Фото: П. Дедијер, РАС Србија

Шума на Звездари неретко се пореди са оном, по злу познатом, у Јапану – Аокигахаром, коју су локалци прозвали и „шумом самоубистава“.

Паралела је јасна – велики број беживотних тела људи који су решили да своје животе окончају суицидом заједнички су овим хиљадама километара удаљеним местима. Грађани су у овој шуми неретко наилазили на стравичне призоре обешених тела.

мрачна страна београда
Фото: Урош Арсић, РАС Србија

Такође, ово место памти и више покушаја, али и почињених силовања. Најтежи злочин догодио се 2005. године, када је монструм Малиша Јевтовић (31) у овој шуми силовао и убио трогодишњу девојчицу.

Недавно је шума постала и предмет урбане легенде, када се данима говорило о манијаку који са задњег седишта аутомобила напада девојке у Звездарској шуми и на Кошутњаку.

Криминални окршаји на Вождовцу

мрачна страна београда
Фото: С. Ранковић, РАС Србија

Улице Вождовца постале су „опасно место“ још деведесетих година, када је страх у кости становницима овог дела града утеривао и сам помен Вождовачког клана, а крими обрачуни на територији ове општине наставили су се до данас.

Сачекуше са трагичним исходом, праћене рафалима метака и спаљеним аутомобилима узнемиравале су комшилук небројено пута.

Обрачуни у Раковици

мрачна страна београда
Фото: М. Митровић, РАС Србија

Ништа мање драматично протеклих година није било ни у Раковици, где су се такође водили ратови нарко кланова и навијачких група.

Крвави сукоби хулигана и туче до смрти постали су симбол ове периферне општине, а у овом крају остало је забележено и неколико случаја самоубистава.

Мостарска петља – легло манијака

Случаји злостављања и силовања нису заобишли ни Мостарску петљу, а најупечатљивији свакако је био онај у којем се војни полицајац Дејан Гојковић теретио за чак осам силовања.

мрачна страна београда

Ипак, епилог ове приче била је одлука Апелационог суда у Београду да за шест година смањи казну Гојковићу и правоснажно га осуди на 12 година затвора због четири силовања и три покушаја силовања на Мостарској петљи између 2010. и 2013. године.

Мрачни подземни пролази

мрачна страна београда
Фото: Милица Рашић, РАС Србија

Често услед квара и у мраку, градски подземни пролази претварају се у стециште џепароша и манијака. Они на Зеленом Венцу и код тржног центра „Ушће“ чак су постали и познати по томе да, ако баш добро не причувате своје ствари, лако остајете без новчаника или телефона.

А. Ристовић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.