ХАОС НА ПОМОЛУ РОСУ улази на север Косова, спремају се да ИНТЕРВЕНИШУ?

Приштински портал Бота сот наводи да је око 50 припадника тзв. косовских специјалних полицијских снага стационирано у бази специјалне јединице „Белведер“ у Митровици, где чекају наређење да интервенишу у случају потребе.

росу
Косовска полиција/Фото: ЕПА

Специјалне јединице тзв. Косова су кренуле према северу Космета.

Та акција је предузета услед тога што је српском министру одбране Александру Вулину забрањено да присуствује прослави на Газиместану поводом Видовдана.

Ово је за портал Газета експрес потврдио и Јетлир Зиберај, саветник тзв. министра спољних послова Беџета Пацолија.

Заменик команданта полиције за северни регион Бесим Хоти, међутим, демантовао је спекулације да је забрана Вулину разлог за „појачану борбену готовост“.

Хоти је казао да полиција прати „колону возила која је дошла из Србије за Видовданску гозбу у Грачаници и на Газиместану“ и да је разлог томе безбедност.

„То је одлука владе, а полиција је мора спровести“, додао је Хоти, преноси Блиц.

Приштински портал Бота сот наводи да је око 50 припадника тзв. косовских специјалних полицијских снага стационирано у бази специјалне јединице „Белведер“ у Митровици, где чекају наређење да интервенишу у случају потребе.

Поједини званичници приштинске тзв. владе говоре и о потенцијалном покушају уласка на Косово без дозволе.

„За сваку провокацију која се деси, последице ће сносити Београд, јер их он изазива. Међународни партнери су обавештени о свакој од наших акција. Поред завера које се редовно стварају, врло је јасно да илегални улазак било кога на територију Косова подразумева спровођење закона од стране косовске полиције“, написао је на Фејсбуку Јетлир Зиберај, саветник тзв. косовског министра спољних послова Беџета Пацолија.

Поводом Видовдана више догађаја организовано је у Грачаници, где се одржава централна манифестација. Света архијерејска литургија почела је у 9 сати, а парастос је на Газиместану служен је у 13 часова.

У исто време у Косовској Митровици директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и министар просвете Младен Шарчевић присуствовали су Свечаној академији поводом Дана Универзитета, после чега су уручили 40 лаптопова и пет таблета Универзитету.

Танјуг