На помолу ТУЖБА ПРОТИВ МИЛОЈКА ПАНТИЋА?

Окупљени у Удружењу грађана „Правда и право“, објавили су на свом истоименом порталу да су донели одлуку да против бившег спортског коментатора Милојка Пантића поднесу тужбу за увреду, због изјава датих на Хрватској телевизији, у којима је делио Србе на ГРАЂАНСКЕ и ДРУГЕ, а том приликом је православне Србе назвао КЛЕРОНАЦИСТИМА, И ШОВИНИСТИМА.

тужба
Фото: Printscreen

Ово удружење позива грађане Србије да се придружите њиховој тужби, као и да потпишу петицију у којој се захтева да се Милојку Пантићу убудуће забране јавни наступи, чиме би било спречено да Пантић грађане Србије и даље јавно вређа.

„Навикли смо да Милојко Пантић подилази Хрватима по разним питањима, али је у емисији на ХРТ „Отворено“ прешао сваку меру. Изјавио је да је за Русију против Хрватске „навијала клерофашистичка и шовинистичка Србија“?!“, стоји у саопштењу Удружења грађана „Правда и право“.

– Ја сам се и пре почетка изјаснио да су из малих земаља фаворити Белгија и Хрватска. Србија је подељена и по овом питању. Грађанска Србија ће навијати за Хрватску, у то будите убеђени. С друге стране, будимо објективни. Постоји у Србији и јака друга страна – клерофашистичка и шовинистичка Србија, која по мери свог ума сања да ће фудбалска Русија прегазити ногометну Хрватску, што се наравно неће догодити јер Хрватска има бољи тим – поручио је Пантић и на тај начин увредио много људи у Србији.

Овакве изјаве Милојка Пантића, које немају ни историјско, ни логичко утемељење, а ни било какве додирне везе са реалношћу, могу се објаснити само дефицитом – морала, свести и финансијских средстава.

Правда и право/Хронограф

Линк ка петицији на сајту је овде: peticije24.com