Велики ХОЋЕ РАТ јер не знају да ЛАЗАР и МИЛОШ и данас БРАНЕ Косово

Српски народ иде у славу

„Оном кога воли, Бог ставља трнов венац“. Додајем: И тај има снагу и љубав да чини подвиге и испуни смислом свој живот.

лазар и милош
Газиместан 28. јуна 2012. године

Живот народа није један тренутак, а пресек у њему не даје оцену његове вредности. Живот народа је сложен процес, који се завршава свршетком света. И управо тада, народи добијају коначну оцену своје вредности, у смислу испуњавања своје историјске улоге. А стање духа, морала и свести народа, у тој коначности зависи управо од његовог понашања у дугачком низу историјских тренутака (онај који је прогоњен, биће прослављен). Подразумева се да сви народи неће дочекати то време свршетка света, само малобројни и то они који испуне своју улогу.

Српском народу је циљ мир, који ће бити искориштен за напредак и свако добро. Али тај мир се не сме платити поразом, губитком Косова и Метохије, што је за Србе својеврсни систем вредности.

Циљ „оних“ који су обезбедили Албанцима да прогласе такозвано независно Косово није његово признање од стране Србије и у учлањење у ОУН, само по себи, нити њихова намера да чине добро Албанцима. „Они“ хоће да потчине све па и голему Русију. У тој намери проблем им прави и српски народ са својом историјском улогом. Албанци, али и неки други им служе само као средство притиска да се српски народ преда, да изгуби себе, свој идентитет, а да праведну Русију, са свима другима, оквалификује као непријатеља човечанства, коју треба дисциплиновати. „Они“ су изузетно моћни али немају људе да остваре своје циљеве. Зато се служе лукавством „завади па владај“.

Како „они“ функционишу најбоље се види на неколико примера:

• Највећу корист од арапске нафте имају „они“, па тек неколико процената Арапа;

• Посао са гасом је не само у финансијском смислу изузетно значајан, а природно је, с обзиром на ресурсе, да врло важну улогу у томе има Русија. „Они“ су стопирали Јужни ток и учиниће све да у светској трговини гаса остваре за себе екстрапрофит, и то трговином туђим гасом;

• Принцип по којем функционишу, може се видети кроз трећи пример. Дрога (разни опијати) не само да доноси огроман новац, него је и средство за стварање другачијег начина живота и система вредности. „Они“ у огромном процесу то контролишу. А онда када неко, попут Дарка Шарића, мимо њихове контроле значајно почне да учествује у трговини дрогом, МУП Србије добије информације… и следи судски процес.

лазар и милош
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

На шта су „они“ спремни и како покушавају све обманути, можда може разјаснити моје мишљење као гимназијалца, у вези с „доласком“ на Месец, а управо ових дана су најавили да ће поново тамо ићи. Тада сам се питао како то да после више од десет година поново то не раде, ако се заиста успело у одласку. Или сада после силних научнотехничких достигнућа, после 50-ак година, још то нису урадили? Додуше, данас најављују да ће отићи поново на Месец, а да ће доћи и до Марса.

Сада се указала шанса да после грубе употребе силе над Србима у Косовској Митровици, а посебно над Марком Ђурићем, који је и државни функционер, држава Србија уради изнуђен потез – повуче свој потпис са Бриселског споразума и до даљњег задржи status quo – мир, којег треба искористити и у смислу реафирмације Резолуције 1244 УН-а. Уколико власти тзв. Косова и понуде формирање Заједнице српских општина (ЗСО) и то на начин који српска власт очекује, могла би то бити замка у смислу да Србија призна губитак осталог дела Косова и Метохије, а онда да се настави даље разграђивање Србије као државе, јер је показала слабост. У таквом сценарију, послије формирања ЗСО-а, веома су могући ванредни парламентарни избори, како би се добио озбиљан легитимитет за покретање процеса промене устава.

Ако српске власти, због претње и страха од „оних“ пређу црвену линију и признају пораз, онда српски народ, као носилац суверенитета, може на својеврстан начин позвати Русију у помоћ. А она има обавезу (и због саме ње), верујем и жељу, да помогне.

Ако се „они“ не би укључивали, српски народ би изашао на крај са проблемима на Балкану. А ако се „они“ укључе, онда ће Русија изаћи на крај са њима. Моје уверење, да ће Русија са њима изаћи на крај не произилази само из оне снаге супер оружја о којој је говорио председник Путин но, да то на алегоричан начин кажем, кад се Бог расрди и снажно дуне, серијом усмерених експлозија, подићи ће огромне таласе који ће потопити огроман простор Сједињених Америчких Држава. „Они“ који су све то испровоцирали повући ће се у „мишје рупе“. Објашњење узрока цунамија који је задесио Јапан увреда је за здраво расуђивање. У неком од својих текстова сам написао да је тај цунамаи био начин смиривања Јапана. Не треба потценити ни то што се руски народ враћа Богу. „А кад је Бог са нама ко ће против нас“.

лазар и милош
Грб Кнеза Лазара

Пре више од десет година било ми је јасно да „они“ неће мир због доброте, него само ако буду натерани да се повуку. У том периоду, покрет „Избор је наш“, послао је Генералном секретару УН-а писмо у којем је наведено, ако се жели мир, да је потребно организовати Међународну конференцију о границама на Балкану. Са таквом поруком писма смо упутили и амбасадорима великих сила. Стицајем околности, разговарао сам са службеницима ниског ранга, али великих сила. Апсолутни утисак са тих разговора ми је био да они не желе мир, а Међународна конференција, у смислу диктата, може бити само после рата или да се одмах капитулира.

Али и мртав Лазар и Милош бране Косово, јер они су смрћу смрт победили. Свако време има своје хероје, појединце, али управо они воде српски народ у славу. И то ће се десити без обзира што се против српског народа води специјални и сваки други рат. То је тако „записано“, победа му је у генима. Пример специјалног ратовања, можда за многе безазлен, јесте покушај одвајања српског народа од цркве и спречавања његове духовне обнове. То чине и реченицом „не треба мени црква и такви попови, да се ја Богу молим, могу и у кући… али само без цркве или свештеника“.

„Они“ немају своју државу, цели свет доживљавају као свој и хоће да га користе само за себе, на свој начин.

лазар и милош
Косово ће бранити Лазар и Милош који су смрћу победили смрт.

Споменута писма (у тексту) Генералном секретару УН-а и амбасадорима великих сила, можете прочитати путем ових линкова:

http://www.plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=166&&0

http://www.plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_novosti&id=167&&0

И на крају сваки текст завршавам: Победимо кризу радом, радујмо се и радимо.

Бања Лука, 02.04.2018.

Председник СНП – Избор је наш, Дане Чанковић