ПРЕПАД У РАНО ЈУТРО – АЛБАНСКИ УПАД У СРПСКА СЕЛА НА КОСОВУ: Маскирани специјалци наоружани дугим цевима претресају српске куће у Горњем Кусцу! Приведен начелник Стојковић

Шилово/Гњилане – Маскирани припадници косовске полиције наоружани дугим цевима рано јутрос, са десетак џипова, блокирали су куће у Горњем Кусцу.

албански упад
Фото: Небојша Мандић

Јаке снаге косовске полиције упале су јутрос у два српска села у Косовском Поморављу где врше претрес неколико српских кућа и установа. Према првим информацијама, блокиране су куће начелника Косовко поморавског округа Радована Стојковића и директора огранка Националне службе за запошљавање Јована Денића у Горњем Кусцу код Гњилана и у току је претрес, јавља РТВ Пулс из Шилова.

Позивајући се на изјаве мештана Пулс јавља да се јутрос, око шест часова, у селу појавило најмање десет полицијских џипова са тридесетак маскираних полицајаца наоружаних дугим цевима.

Специјална полиција се налази и испред Културно просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову где су и просторије начелника округа и службе за запошљавање. Јуторс је извршен и претрес више кућа бивших припадника Косовско безбедносних снага (КБС) српске националности који су, недавно, напустили ту службу.

Косовска полиција потврдила да је ухапсила пет људи код Гњилана

косовска полиција
Косово, Росу/Фото: Бојан Славковић, АП

Косовска полиција потврдила је данас да је у региону Гњилана ухапсила пет људи због делатности против уставног поретка и безбедности Косова. Како се наводи, акција је спроведена на неколико локација, јавља Бета. „Полиција Косова преко овог службеног саопштења, у циљу праведног информисања јавног мнења демантује неке српске медије/портале који изјављују да се спроводи полицијска операција против бивших припадника Косовских снага безбедности и објашњавамо да су то само неки наводи или спекулације поменутих медија“, наводи се у саопштењу. Косовска полиција је навела да гарантује свим грађанима да се њене активности заснивају на Уставу и законима и најавила да ће операција бити настављена у координацији са правосуђем.

Према првим информацијама, у јутрошњој акцији косовске специјалне полиције у Шилову приведен је и Ненад Стојановић (44), по занимању аутомеханичар, запослен при Војсци Србије у Врању. Како Пулс незванично сазнаје, Стојановић је ухапшен јер је наводно вршио притисак на српске припаднике Косовско безбедносних снага (КБС) да напусте ту службу.

Само у Горњем Кусцу је до недавно радило педестак припадника КБС српске националности, од којих су готово сви недавно напустили посао.

У јутрошњој акцији приведени су и начелник Косовско поморавског округа Радован Стојковић и директор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић. Још је у току претрес њихових службених просторија у Шилову и Горњем Кусцу.

Курир / РТВ Пулс

1 коментар

Comments are closed.