Зашто је Тонус хлеб најбољи хроно хлеб?

Тонус хлеб се због високог садржаја биљних влакана природног порекла, као и због специфичне технологије израде, диференцирао на тржишту и с правом га можемо сматрати најквалитетнијим и најбољим хроно хлебом, у широком дијапазону хроно производа који се нуде нашим потрошачима.

Постоје три кључне чињенице које желимо да истакнемо у прилог тврдњи да је Тонус хлеб најбољи хроно хлеб на тржишту.

Прва предност је резултат одабира сировина и специфичног технолошког поступка. Наиме, Тонус хлеб се производи од житарица из сопствене производње, које се најпре добро оперу, а онда остављају да исклијају, чиме повећавају своју биолошку вредност. Самим тим, овај хлеб има висок садржај биљних влакана природног порекла и природан је извор: протеина, магнезијума, гвожђа и Е витамина.

За разлику од Тонуса, остали хроно хлебови се производе од житарица из слободне продаје, које се не перу и не пуштају да исклијају.

Приликом замеса Тонус хлеба, не додају се адитиви нити било која друга средства којима би се побољшао квалитет и свежина или продужио рок трајања, што је друга предност овог прозвода у односу на већину осталих хроно хлебова.

Трећа, али не и најмање важна предност, проистиче из саме сировине тј. проклијалих житарица које су богате минералима, а истовремено не садрже фитинску киселину, која је штетна, јер утиче на смањење садржаја важних минерала: калцијума, магнезијума, гвожђа, фосфора и цинка. Интегрална и црна брашна, која су саставни део осталих хроно хлебова, имају висок садржај фитинске киселине, а самим тим смањен садржај минерала.

Наведене предности јасно дефинишу и постављају стандарде о томе како треба да изгледа квалитетан хроно хлеб. Нажалост, то је нешто чега се многи произвођачи не придржавају када производе специјалне врсте хлеба, о чему смо раније и писали. Зато је веома битно да потрошачи знају шта тачно купују, без обзира на то да ли је реч о хроно или обичном хлебу. Тонус хлеб у том смислу представља један безбедан и веома квалитетан избор, који свакодневно користи велики број потрошача у Србији.