ХЕРОЈСКИ ЧИН МАЈКЕ ДВОЈЕ ДЕЦЕ Припадница Војске Србије СПАСИЛА ЖЕНУ из набујалог потока

Милица Ђекић, припадница Војске Србије из Јарчујка код Краљева, спасила је у суботу жену из набујалог потока у етно селу Лопатница.

милица ђекић
Фото: Facefook

Како преноси портал Озонпресс.нет, све се одиграло веома брзо, када је жена, која се задесила у том селу, покушала да ослободи пањ који је био заглављен и због кога је река изашла ван корита.

Међутим, матица је повукла жену унутар воде, покушавала је да се ухвати за гране које су промицале али је било безуспешно.

Све је то видела припадница Војске Србије која је без обуће кренула ка несрећној жени. Ускочила је у воду и ухватила већ исцрпљену жену која није ни била свесна тренутка непажње, и целокупног догађаја, пише Озонпресс.нет.

милица ђекић
Милица Ђекић боса кренула у набујалу реку/Фото: Facebook

После извлачења на сигурно и указивања прве помоћи, жена је збринута у краљевачкој болници, где се опоравља од лаких повреда и претрпљеног шока.

„Било је невероватно гледати њену храброст и одлучност да по сваку цену помогне жени која се нашла у набујалом потоку. Замислите трчање на 400 метара, али не на атлетској стази, него по копривама, изломљеном шибљу, и свему што вас може задесити, а при том нисте ни свесни да сте без обуће“, сведоче мештани Лопатнице.

Скромна Милица о овом догађају није желела да прича, само је уз осмех рекла да је на одмору са своје двоје мале деце и да је свака ситуација саставни део живота, само треба позитивно размишљати.

Ванредна ситуација и даље на снази: – Услед временских неприлика последњих дана и у складу са упозорењима РХМЗ за наредне, ванредна ситуација и даље је на снази у 10 општина и граду Чачку, изјавио је вечерас помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације МУП, Предраг Марић, и истакао да су сви тимови тог сектора и даље на терену. Они, каже Марић, заједно са локалном самоуправом и осталим снагама заштите и спасавања, прате ситуацију и по потреби ће одмах реаговати. – Ванредна ситуација тренутно је на снази на територији једног града, односно Чачка, и 10 општина, на целој територији општине Аранђеловац и општине Ивањица, као и на делу територије општина Горњи Милановац, Прибој, Љиг, Рашка, Пожега, Смедеревска Паланка, Велика Плана и Косјерић – рекао је Марић. Током данашњег дана није било нових случајева угрожавања инфраструктруре нити домаћинстава узрокованих падавинама, а у циљу нормализације вршено је рашчишћавање путева на више локација, навео је Марић.

Блиц / Хронограф