Криволовац који је убио на стотине јелена добио специјалну казну: Мора једном месечно да гледа филм „Бамби“

Криволовац из Мисурија осуђен је на гледање анимираног филма „Бамби“ једном месечно док му траје затворска казна од преко годину дана због убијања на стотине јелена.

криволовац из мисурија
Гледање Бамбија као допуна временској казни/Фото: Police/Disney

Верује се да су Бери и његова породица одговорни за убиство стотина јелена у три године.

Криволовац из Мисурија осуђен је на гледање анимираног филма “Бамби“ једном месечно док му траје затворска казна од преко годину дана због убијања на стотине јелена.

Дејвид Бери Јуниор (29) осуђен је на 15 месеци затвора због тога што се изјаснио као крив у случају незаконитог усмрћивања дивљачи.

Као део казне, једном месечно мораће да погледа анимирани филм „Бамби“, а судија се нада да ће гледањем остварења из 1942. године увидети своје грешке, преноси Ладбибле.

Узимао рогове, а месо остављао да иструне

Како преносе локални медији, пошто би убио јелена, Бери му је одсекао главу, а онда је тело животиње оставио да трули.

Бери је ухапшен заједно са још три члана породице после вишегодишње истраге.

Према канцеларији за очување природе Мисурија, ово је једно од највећих криволова јелена у историји те савезне државе.

Верује се да су Бери и његова породица одговорни за убиство стотина јелена у три године.

криволовац из мисурија
Сцена из Дизнијевог цртаног филма „Бамби“/Фото: Youtube Printscreen

– Јелени су били трофејни мужјаци убијени незаконито, већином ноћу, због својих глава и рогова, а остатак тела остављен је да иструне – рекао је тужилац округа Лоренс Дон Тротер.

Драконске казне за криволов

Колико висока казна за криволовца може бити показује један случај из Америчке државе Ајдахо. У децембру 2015. године један је 53-годишњак одстрелио Бигхорн овцу две седмице по завршетку ловне сезоне.

Патрола на броду службе за лов и риболов контролисала је мушкарца у кампу поред реке. Када су дошли до њега, видели су да има крваве подлактице на рукама.

После дугог одбијања да одговори, мушкарац је попустио и признао илегални одстрел овце. 53-годишњак овцу је одстрелио на реци Салмон, када је животиња дошла да пије воду.

криволовац из мисурија
Криволовац био под дејством наркотика

После даљег претраживања полицајци су код њега нашли марихуану и друге илегалне супстанце. Убрзо се мушкарац се нашао пред судом.

Закључак: Криволовац је добио казну од 30 дана затвора, четири године условно. Осим тога, човеку је одузета ловачка дозвола доживотно и уручен му је налог за плаћање 10 000 долара казне. Исто тако, несрећни криволовац је морао и да подмири судске трошкове у износу од 700 долара.

Шта мислите о оваквим казнама? Да ли би и код нас требало пооштрити казне за криволов? Да ли би то бар донекле смањило криволов који се код нас догађа?

LedBible / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.