Швајцарска авио-компанија понижавала познатог хирурга, назвали га СРПСКОМ СВИЊОМ

Српски специјалиста пластичне хирургије др Бојан Марко Ленс годинама је понижаван од запослених у швајцарској авио-компанији „Свис ерлајнс“… После три године, коначно је дочекао правду.

др бојан марко ленс
Фото: Wikipedia

„Мрзим што сам у Србији“, „Ви не личите на свињу, али сте свакако Србин“, „Приштина је одлична, а људи тамо су много бољи него у Београду“, „Срби су глупи“, „Људи из Србије уопште не би требало да путују“, „Срби су лењи“, „Албанци су добри људи, Срби су лоши“, „Разумем зашто Албанци мрзе Србе“, „Мрзим да сарађујем са Србима“, речи су које је познатом српском пластичном хирургу упућивала Дорит Розенберг, заједнички представник „Свис ерлајнса“ и „Аустријан ерлајнса“ на аеродрому „Никола Тесла“ у Београду.

Пре него што је проглашен за „незгодног путника“, специјалиста познат широм Европе, први сукоб имао је са стјуардесом швајцарске авио-компаније. Пре седам година, током лета на линији Београд-Цирих, због сугестије упућеној стјуардеси, назван је српском свињом.

Скренуо је пажњу надлежнима и све покушао да реши мимо суда, али се на њега окомила Розенбергова која га је вређала по више основа.

Поред тога швајцарска авио-компанија на којој је Ленс имао више од 600 сати лета, два пута му је неосновано забранила лет.

Због свега што је доживео, српски специјалиста пластичне хирургије, држављанин Србије и Италије одлучио је да тужи „Свис ерлајнс“ и после три године добио спор.

Швајцарска авио-компанија мора да му исплати скоро 500.000 динара, а за свако евентуално наредно вређање и дискриминаторско понашање запрећени су пенали од 100.000 динара. Надокнађени су му и судски трошкови од 211.800 динара. Суд је наложио да се 12 страница пресуде објави у листу „Политика“, што је швајцарску компанију коштало још 185.000 динара по страници.

Специјалиста пластичне хирургије на Универзитету у Верони доктор Марко Ленс дипломирао је на Медицинском факултету у Београду, магистрирао клиничку епидемиологију, а на Оксфорду је докторирао у области малигног меланома. У Европи је цењен као један од најпознатијих стручњака у истраживањима и лечењу малигног меланома. Лекар је и чланова британске краљевске породице, личности из италијанског политичког живота и познатих холивудских глумица.

Спутњик