Расписали потерницу и ухапсили је због дуга од 26 динара који НИЈЕ НАПРАВИЛА

0

Гордану су привели на аеродрому због дуга за паркинг од 26 динара.

гордана живковић
Приведена на аеродрому „Никола Тесла“/Фото: Масанори Јошида

Пожаревљанка Гордана Живковић (49) ухапшена је 21. јула на београдском аеродрому „Никола Тесла“ због 26 динара дуга за паркинг који чак није ни направила!

Малерозну жену, која је у Србију долетела из Париза, где већ годинама живи и ради, зауставила је полиција по изласку из авиона на основу потернице Прекршајног суда из Чачка и држала је чак три и по сата.

По Гордану је дошла и марица да је води у затвор, али је она успела да објасни полицајцима да није направила никакав прекршај, па су је пустили уз обавезу да се накнадно јави у станицу и реши проблем.

Испоставило се да је казну и дуг од 26 динара још у децембру 2016. године направио њен пријатељ којем је поклонила аутомобил.

– Слетела сам са супругом у Београд из Париза 21. јула око 12.30. Са нама су били власници велике аргентинске компаније која се бави производњом алуминијумске амбалаже за фармацеутску индустрију. На пасошкој контроли полицајац ми је рекао да пођем за њим, јер је за мном расписана потерница. Била сам шокирана, мислила сам да је грешка.

– Држали су ме три и по сата у неизвесности, без икакве информације зашто сам приведена. Појавила се марица са другим полицајцима и саопштила ми да сам ухапшена на основу потернице Прекршајног суда у Чачку, али и даље нису говорили о чему се ради. На сву срећу, људи су били разумни, схватили су да је у питању грешка и пристали су да ме не хапсе и не воде у затвор у Чачку, него да ја накнадно одем тамо и регулишем цео случај – каже Гордана за наш лист.

Међутим, додатни шок уследио је када је схватила зашто су је приводили.

гордана живковић
Фото: Илустрација

– Неколико дана касније у Прекршајном суду у Чачку рекли су ми да је аутомобилом регистрованим на моје име у децембру 2016. године направљен прекршај, јер није плаћено сат времена паркинга у износу од 26 динара. Сетила сам се да је у питању „пежо 207“ који сам поклонила породичном пријатељу Драгану Милошевићу из Чачка, бившем голману пожаревачког Младог радника. Очигледно је он направио тај прекршај. Сазнала сам да је потерница активирана недељу дана пре мог доласка из Париза. Платила сам казну и доплату у укупној вредности од 1.226 динара и решила цео случај – описала је своје муке Гордана Живковић.

Ало!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.