Имали су САВРШЕН ЖИВОТ, а онда им је досадио. Данас њихова деца не знају за Фејсбук и Инстаграм јер нису одрасли као „ОБИЧНИ ЉУДИ“ (ФОТО, ВИДЕО)

Американци Бијан и Џејми Гифорд већ десет година једре по свету са своје троје деце и не намеравају да престану. Они су испловили из естуара Пјуџит, у Сијетлу (Вашингтон), у августу 2008, када су деца имала четири, шест и девет година. Од тада су обишли 48 земаља, превалили 58.000 миља и потрошили око 300.000 долара.

једре по свету
Фото: Instagram

Пре него што су кренули на пут имали су „савршен“ живот.

– Имали смо добро плаћене послове и две плате. Било је толико савршено да нам је досадило – открила је Бијан за SWNS.

Бијан је радила у агенцији за дигитално оглашавање, а Џејми је продавао медицинску опрему.

Иронијом судбине, за само две недеље у 2002. добили су друго дете и изгубили Џејмијеву мајку.

Желела је да путује, али је тај план осујећен, јер је умрла само неколико недеља након што се разболела. То је натерало Бијан и Џејмија да се запитају шта им је стварно важно у животу.

– Схватили смо да је ово оно што смо Џејми и ја желели од тренутка кад смо се упознали – каже Бијан.

Дали су отказ на послу и исписали децу из школе. Неколико година касније, 2008, испловили су једрилицом, коју су крстили „Тотем“. Од тада се Најел, који данас има 19 година, Мерен (16), Шеван (14) образују на броду.

– Деца немају мобилне телефоне, а самим тим ни Снепчет, ни Инстаграм. Не знају ништа о популарној култури, али зато им је живот релаксација и истраживање – рекла је Бијан за SWNS.

За обичне кућне послове потребно им је више времена, јер рубље перу ручно, а уместо да натоваре комби намирницама из самопослуге, купују на пијаци онолико колико могу да понесу.

– Ово је луд живот, толико другачији од живота на копну. На неки начин, одрекли смо се много тога, али никада нисмо зажалили – каже она.

Гифордови финансирају путовање уштеђевином, као и новцем који су прикупили током 18 месеци док су живели на броду и обављали разне послове у Аустралији. Додатни приход доноси им хонорарни рад и изнајмљивање куће у Вашингтону. Поврх свега, успели су и да уштеде и одбијају да се настане на копну. Од када су кренули на пут потрошили око 300.000 долара, али просечни трошкови живота петочлане породице у Сијетлу (Вашингтон) износе 122.000 долара годишње.

Лето су провели у Сједињеним Државама, али у октобру планирају да отпутују у Мексико, где ће са Мерен и Шеваном провести годину и по дана. За то време Најел ће похађати колеџ у Портленду, где ће студирати Француски језик и економију. Њихов блог SailingTotem.com пружа увид у њихов живот на мору.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.