Убијен чувени адвокат Драгослав Миша Огњановић који је бранио и шефа мафије Луку Бојовића

Једна особа је убијена, а једна рањена у пуцњави око 19.30 сати у Улици Антифашистичке борбе на Новом Београду, сазнаје „Блиц“. Како сазнајемо, убијен је познати београдски адвокат Драгослав Миша Огњановић (57) пред улазом у зграду у којој је живео, а рањен је његов старији син (26) који је у том тренутку био с њим.

миша огњановић
Фото: М. Илић / РАС Србија

Огњановић је, између осталог, био и правни заступник свих чланова породице Бојовић.

Рањени младић превезен је у Ургентни центар и, како сазнајемо, у пуцњави му је лакше повређена шака.

Полиција је блокирала цео Блок 23 и на лицу места су бројне патроле. Узнемирене комшије окупиле су се у неверици пред зградом.

– Чула сам више пуцњева и истрчали смо да видимо шта се дешава. То нам је комшија из приземља, данас смо га видели. Има и малу бебу – прича узнемирена комшиница.

Један од очевидаца испричао је да је након пуцњаве видео мушкарца обученог у црно, са качкетом, како бежи са места злочина.

Полицијске јединице на Новом Београду заустављају и претресају возила и проверавају исправе сумњивим пролазницима.

Миша Огњановић (57) био је један од најпознатијих београдских и српских адвоката кривичара. Заступао је бројне клијенте окривљене за тешка кривична дела пред Вишим и Специјалним судом.

Последњих година понајвише је заступао Луку Бојовића, али и његову породицу и сараднике.

МУП: Трага се за убицом

Полиција интензивно трага за особом која је вечерас убила познатог адвоката Драгослава Огњановића и ранила његовог сина, саопштио је начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић.

„Одмах по пријави догађаја на лице места упућени су инспектори криминалистичке полиције који тренутно обављају увиђај, а ангажоване су и друге јединице полиције које интензивно трагају за починиоцем. Припадници МУП-а у сарадњи са надлежним тужилаштвом предузимају све неопходне мере и радње како би овај случај био што пре решен, а починилац кривичног дела ухапшен“, навео је Ковачевић.

УБИЈЕН НА УЛАЗУ У ЗГРАДУ Ко је био Драгослав Миша Огњановић, бранилац познатих и мафијаша

Драгослав Миша Огњановић (57) био је један од најпознатијих београдских и српских адвоката кривичара. Заступао је бројне клијенте окривљене за тешка кривична дела пред Вишим и Специјалним судом.

Последњих година понајвише је заступао Луку Бојовића, али и његову породицу и сараднике.

Последњи случај у ком је Огњановић учествовао тицао се заступања породице Бојовић, у својству оштећених, пред Специјалним судом у процесу против убица Николе Бојовића, Лукиног брата. Заступао је и Лукину мајку када је у Црној Гори приведена па протерана због наводног надзирања куће Ратка Кољеншића, једног од припадника групе Слободана Шарановића.

Подсећамо, само у последња два месеца, убијено је и неколико сарадника и пријатеља Луке Бојовића у Београду.

Огњановић је био и на сахрани Драгослава Милорадовића, Бојовићевог кума, који је недавно убијен на Карабурми.

За осумњиченима за те ликвидације се трага, али полиција сумња да су пали у рату кланова у борби за превласт на тржишту наркотика.

За сада није познато како је и због чега дошло до овог убиства Огњановића, и да ли оно на било који начин има везе са тим сукобима.

Иначе, Огњановић је био у тиму адвоката који су заступали Слободана Милошевића у Хагу, а био је и бранилац Ђорђа Прелића, једног од оптужених у случају убиства Бриса Татона.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.