Грађани револтирани због техничког ЗАПАЛИЛИ аутомобиле (ВИДЕО)

0

Технички преглед возила је од 5. јула пооштрен и велики број аутомобила не може да га прође, без обзира на старост. Стручњаци кажу да се гледа све, и да аутомобил мора да буде потпуно технички исправан, али и да није тачно да се не пролази због мале односно површинске корозије и огреботина.

технички преглед

Последних недељу дана забележено је и неколико инцидената, када су се грађани револтирани, због непроласка техничке контроле, одлучили да запале своје аутомобиле.

„Хвала ти Србијо, гледај како гори. Ауто стар 22 године, шта да радим ја бре. Ево Србијо, гледај како изгледа кад ауто не прође технички, кажу – трула сајтна“, рекао је један младић пре него што је запалио ауто.

Видео снимак паљења аутомобила на интернету се појавио пре два дана. Да ли, такође због труле сајтне или неког другог квара, али је прошле недеље и један возач из Пожеге, пошто је чуо да није прошао технички преглед, у ауто сервису полио ауто бензином и запалио га.

Мајстори у овом сервису кажу да негодовања међу возачима кад не прођу технички преглед има, али да већина долази са исправним аутомобилима.

„Па људи су навикли да најчешће фолије имају на стаклима, кажу „тако сам купио ауто“, то су им најчешћи изговори. Због стакла обично, ако су напукла, људи мисле да то није толико битно. Углавном највише због тога“, каже Аднан Муратовић из осигурања Миленијум.

Да не би плаћали нов технички, возачи имају рок од три дана да отклоне квар и врате се на контролу. Стручњаци кажу да нови правилник не захтева од возача ништа необично, већ да су потпуно исправна, заправо једина безбедна возила.

„Нема овде ништа ригорозније, овде је једино ригорознија контрола да ли се обавио технички преглед или није, а све што се контролише на возилу, контролисало се и 1988.године, када је отприлике и покушао да се урушава тај систем“, каже Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Можда нема ништа ригорозније, али има скупље. Наиме, технички преглед је раније коштао око 1.500 динара, а од 5. јула око 3.000 динара.

Јелена Зорић, Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.