Ведрана Рудан се ОДРЕКЛА НАЦИЈЕ: Хрватима пене уста пред немоћнима, а тресу се пред снажнима

Хрватска књижевница се на себи карактеристичан начин огласила поводом претварања злочинаца у хероје у Хрватској.

ведрана рудан
Ведрана Рудан/Фото: М. Анђела

Хрватска књижевница Ведрана Рудан је на свом блогу осула паљбу по начину на који је стваран идентитет хрватске нације, посебно се осврћући на злочине НДХ и на данашње ставове према усташтву. Блог колумнисткиње преносимо у целости:

– Волела бих да негде постоји књижица, педесетак страница, мали смо народ, у којој би писало ко су хрвати. За све оне који живе у овој земљи а ништа не знају о хрватима.

Хрвати су бића која су се у својој историји увек најугодније осећала у моћној туђој гузици. Аустријској, талијанској, мађарској, немачкој, америчкој а посебно у ЕУ гузичетини. Бар тако говоре. Из југославенске су изашли разарајући јој хемороиде и најзад постали “свој на своме”.

“Свој на своме” били су и за време НДХ. Хрватске каме резале су српске, циганске, јеврејске и кривомислеће хрватске вратове с толиким ужитком да је Хитлер лично замолио Павелића да олади своје дечке.

Занимљив је и податак да је у НДХ постојао једини дечји концентрациони логор у Европи. Да ли су хрвати случајно пред шездесетак година били злочинци?

Такво је време било? Да је то истина не би данас фудбалер неандерталац коме је коефицијент интелигенције мањи од броја ципела позивао на клање. Неандерталац? Прејака реч. Није једини урлао. Хиљаде људи раздрагано је одговарало на усташки поклич.

Што су хрвати чинили кад су крваве њушке извукли из југославенске гузице? Сећа ли се ико? Да ли нам је то проблем? Норац је и данас херој иако је невиној жени спрашио метак у главу. Док је служио робију успео се венчати, добити децу и изградити кућу.

ведрана рудан

Јуче сам на екрану видела Антуна Врдољака. Човек За Сва Времена урлао је на неког сиротана испуњен хрватством толико да су му готово очи искочиле из главе.

Антун Врдољак, мрзитељ сваке коже која није бела попут “коцкице” на хрватској застави, Врдољак који је деведесет и прве ХРТ очистио од свега што је смрдело на српско и све кривомислеће хрватско још увек нам је херој а не злочинац.

Хрвати верују у бога а не виде што им раде попови лопови, хрвати су лизали ципеле Туђману, Титовом генералу који је по Хрватској садио врбе али је пазио да се његови унуци на њима не зањишу, хрвати се тресу пред сваким ко би им могао разбити зубе а пена им навре из бесних уста кад пред собом нањуше немоћне.

Смрт педерима! Ајмо на референдум! Гласајмо ЗА! Гласајмо ЗА! Гласајмо ЗА! Да којим случајем у Хрватској живе само педери Американци, хрвати би истим болесним жаром гласали против. Додуше, у том случају референдума не би било.

Можда, можда су хрвати попут осталих људских бића, Немаца, Мађара, Француза… Можда само опет живимо у времену кад фашизам гута земљу по земљу, човека по човека.

Можда нема генетских злочинаца. Можда. Ипак, кад бацим око на историју свога народа које се огромна већина грађана ове земље не стиди пожелим својој унуци послати поруку.

Мала, твоја нона НИЈЕ ХРВАТИЦА. И тиме се поноси.

www.rudan.info / Новости