Снимљена до сада најбоља фотографија ЧУДОВИШТА ИЗ ЛОХ НЕСА

Одмарајући се крај језера Лох Нес у Шкотској, девојчица је снимила фотографију на којој је први пут, како се сумња, забележено чувено чудовиште из непосредне близине.

чудовиште
Фото: Twitter

Током првог дана летовања са родитељима у Шкотској, дванаестогодишња девојчица Шарлот Робинсон направила је фотографију која је поново покренула приче о митском чудовишту у Лох Несу које деценијама интригира криптозоологе, пише британски Метро.

Пошто се ова фотографија проширила на интернету, многи су уверени да је непознати објекат на слици заиста чудовиште из шкотског језера, које је, по првој процени, девојчица снимила на удаљености од 15 метара.

„Фотографисала сам оно што сам видела. То створење је имало врат и главу која је имала облик удице. Било је црне боје – не знам колико далеко је било од воде, јер нисам могла да проценим добро“, изјавила је она.

Шарлот је потом објаснила да је непознато створење после једног минута нестало, а онда се поново појавило на другом месту. Други пут је изронило и кратко се задржало изван површине воде.

„Верујем да је реч о чудовишту Несију, али сам желела да видим доказ. Увек сам замишљала да ово створење има дуг врат и пераје“, истакла је ауторка ове невероватне фотографије.


Стручњак Стив Фелтхам, који покушава да реши мистерију Лох Неса протеклих 27 година, каже да је узбуђен због ове фотографије.

„У води се види чврсто тело и јасно је да се нешто налази у језеру. Можда постоји објашњење као што је фока, али нисам чуо за фоке у Лоху. По мом мишљењу, веће је од фоке или видре“, истиче Стив.

Криптозоолог Фелтхам, који живи на обали Лох Неса, наводи да су ову слику чекали годинама, као и да је она доказ да заиста ово језеро крије тајну коју треба одгонетнути.

Б92