КАКО СЕ ОДВИЈАЛА ДРАМА Немања Матић не само да је дао 70.000 евра за малог Дукија, НЕГО ЈЕ УРАДИО МНОГО ВИШЕ

0

Најбољи српски фудбалер Немања Матић не само да је донирао 70.000 евра за лечење малог Душана Тодоровића (4), него је својим именом и ауторитетом испословао да болница у Барселони прими Дукија на терапију два дана пре но што је новац формално могао да „легне“ на рачун клинике у Шпанији.

немања матић
Фото: Приватна архива

Пријатељи Немање Матића, који су упућени у цели ток драме, испричали су Блицу како се све одвијало.

– Немања је звао породицу и питао колико је новца потребно. Речено му је да се ради о 70.000 евра. Уплатио је већ у суботу, али је настала драма јер новац леже на рачун болнице тек у понедељак. Немања то није примио скрштених руку, него се растрчао. Својим именом, ауторитетом и великом платом, будући да је звезда Манчестер јунајтеда, заложио се да болница добије гаранције да су паре уплаћене. Изашли су му у сусрет, Влада Србије је дала авион и мали Душан је стигао у Барселону два дана пре но што је новац легао – каже извор Блица.

Драма се одвијала у суботу, 15. септембра. Тог преподнева је у Фондацији „Подржи живот“ саопштено да су путем донација прикупили 119.391 евро, а да је анонимни донатор уплатио остатак новца, односно 71.921 евро, директно на рачун клинике.

немања матић
Фото: А. Димитријевић, РАС Србија

– Велики део новца је уплатио донатор из иностранства. Он је инсистирао да новац уплати директно клиници – рекао је тада за Блиц Ратомир Антоновић, управитељ Фондације.

Идентитет анонимног донатора, српског фудбалера Немање Матића, открио је данас у потресној поруци Александар Тодоровић, отац малог Дукија, који му је притом још једном јавно изразио велику захвалност.

Први симптоми Дукијеве болести јавили су се пре две године, када је примећен пад хемоглобина у крви. Тада је педијатар у Дому здравља у Свилајнцу напипао у трбуху детета „страно тело“, после чега га је упутио у Београд. Приликом каснијих анализа Душану је дијагностикован малигни тумор.

После биопсије Душан је добио је хемиотерапију, што је утицало на то да се канцер смањи до величине која је могла да се оперише. Прва операција урађена је у експерименталној клиници „Сент Џуд“ у Мемфису, у САД. После тога је лечење настављено у Србији, где је урађена трансплантација коштане сржи у Институту за мајку и дете у Београду, где је Душан примио и хемиотерапије.

немања матић
Фото: Printscreen

Тумор се, међутим, вратио и Душан је морао хитно да оде у клинику у Барселони на додатну дијагностику, тестирање и анализу крви, али и да прими два циклуса хемиотерапије и имунотерапију.

Борба се наставља! Мали Душан је ујединио целу Србију која мисли на њега и нада се излечењу.

И. В, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.