Пожар на нафтној бушотини код Пожаревца, троје повређено (ВИДЕО)

Три радника су повређена у пожару на нафтној бушотини у Брадарцу код Пожаревца, јавља дописник РТС-а. Пожар је угашен, али ће пожаревачка ватрогасна јединица дежурати и током ноћи.

пожар
Фото: М. Шурјанц, РАС Србија

После указане помоћи у пожаревачкој болници, двојица радника који су теже повређени пребачени су у Београд.

Они су задобили опекотине другог и трећег степена на више од 50 одсто површине тела, али нису животно угрожени, речено је у пожаревачкој болници.

Дописник РТС-а јавља да је пожар угашен за 40 минута брзом интервенцијом пожаревачке ватрогасне јединице, која ће дежурати и током ноћи.

Пожар, који је захватио целу платформу, околно дрвеће и растиње, избио је нешто пре 20 часова.

Узрок још увек није познат.

Вечерас око 19,30 часова дошло је до пожара на НИС-овој нафтној бушотини Брамаљ 3 у селу Брадарац код Пожаревца, саопштено је из Нафтне индустрије Србије. – Том приликом су повређена три радника од којих су двојица превезена у болницу у Београд, а један је остао у болници у Пожаревцу. Пожар се десио приликом ремонта бушотине, а угашен је око 21 час. Нема опасности по животну средину и мештане села Брадарац. НИС сарађује са свим надлежним службама и након истраге биће познати подаци о узроцима пожара – наведено је у саопштењу.

Компанија НИС је саопштила да се пожар десио приликом ремонта бушотине „Брамаљ 3“ у селу Брадарац, а угашен је око 21 час.

„Нема опасности по животну средину и мештане села Брадарац. НИС сарађује са свим надлежним службама и после истраге биће познати подаци о узроцима пожара“, навела је компанија НИС у саопштењу.

РТС