Пацоли: Између Србије и Косова не би требало да буде граница

Министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли рекао је да између Србије и Косова не би требало ни да буде граница и да би „лопту требало пребацити на економско поље“.

беџет пацоли
Беџет Пацоли / Фото: Танјуг,/ АП

Министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли рекао је да између Србије и Косова не би требало ни да буде граница и да би „лопту требало пребацити на економско поље“.

„Живели смо некада заједно и ја видим тенденцију да они хоће да живе заједно. Ми, уместо да правимо границе, треба да ликвидирамо границе и да пустимо људе да се крећу слободно“, рекао је Пацоли у Њујорку за ТВ Прву.

Он је изнео уверење да је решење негде друго, те да „морамо наћи лопту на економском пољу“.

„Тамо је решење – економска сарадња, више радних места, више економског раста, бољи живот становништва, квалитетније школовање и више производа на столу. То би требало, ако има воље и са северне и са јужне стране, може да се достигне“, истакао је Пацоли.

Упитан колико смо данас далеко од решења косовског питања, он је рекао да смо близу, али истовремено и далеко.

„Јако смо далеко и јако смо близу. Све је у нашим рукама. Ако хоћемо, можемо бити много ближе, а ако нећемо, онда смо далеко“, казао је он.

Упитан од кога зависи решење косовског питања, наводи да „зависи од нас и од воље наших народа“.

На констатацију да на Косову постоје две супротстављене струје – она која је за решавање питања преко корекције границе и она која то решење оспорава, Пацоли сматра да је цела та идеја дошла одједном.

„Људи се морају консултовати и промислити, али ја мислим да је то на добром путу и ако наши лидери господин Тачи и господин Вучић још мало узму пажњу и објашњавају људима, добру ствар нико неће одбацити“, закључио је Пацоли за ТВ Прва.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.