ПОЛИТИКОН: Милош Кнежевић – Свет је на прекретници! (ВИДЕО)

0

Гост новог Политикона, аутора и водитеља Данила Тврдишића, био је политиколог и правник Милош Кнежевић, један од водећих пера српске геополитике.

милош кнежевић
Милош Кнежевић

Какве војне и геополитичке последице се могу очекивати посебно у ситуацији која је ескалирала после обарања руског Иљушина изнад Сирије (за које је Русија оптужила Израел) и одлуке Русије да се у Сирији инсталира ПВО систем С-300?

Колика је опасност да се мини светски рат (у који је укључено 80 држава) који се води у Сирији отргне контроли и претвори у велики светски сукоб?

Милош Кнежевић је рођен 1952. године у Београду, где је завршио Правни и Факултет политичких наука.Један је од оснивача Института за геополитичке студије, десетак година главни уредник часописа Национални интерес, сарадник Института за политичке студије и урeдник научног програма Форум у Дому културе Студентски Град. Бави се политикологијом, историјом, геополитиком, политичким системом, теоријом државе и права, књижевношћу, културом. Ради скулптуре у дрвету. Објавио је преко три стотине текстова и огледа, а аутор је тридесет четири (34) књиге и зборника. Међу насловима Кнежевићевих књига истичу се: Балканска пометња (1996), Крстарећа демократија (1999), Европа иза лимеса (2001), Моћ Запада (2005), Сачекуша за Годоа (2006), Подељена моћ (2006), Отмица Косова (2006), Изневерена држава – Србија и Црна Гора у времену разлаза (2007), Мозаик геополитике (2008), Евроскептицизам (2008), Србија и Русија (2009), Парадигма распада (2009), Растварање пролазности (2011), Провалија у плићаку (2011), Превласт привида (2014), Збитије Великог рата (2014). Превођен је на више језика, међу којима су руски, енглески, словеначки.

Какве последице по свет могу бити услед царинског рата две најјаче светске економије, Кинеске и Америчке?

Да ли нас очекује већа економска криза од оне која је потресла свет 2008 године?

милош кнежевић
Аутор и водитељ емисије Данило Тврдишић

Ко стоји иза Патријарха Вартоломеја и коме одговара раскол у православном свету?

Какве ће бити геополитичке последице евентуалног раскола?

Аутор и водитељ: Данило Тврдишић

Погледајте комплетан снимак разговора са изузетно занимљивим гостом:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.