Дане Чанковић: Куцнуо је час да опет САМО СЛОГА СРБЕ СПАСАВА!

Непријатељско је завади па владај и циљ оправдава средство. Одговор Православаца и Срба на то је јединство и порука да се до циља не долази грехом.

јединство

Нашим непријатељима циљ није само ослабити Православље и српски народ како би загосподарили њиховим природним богатствима, него и уништити Православље, као систем вредности, као начин живота. А оно је нада, истинска вера у Васкрсење и суштински смисао живота. Православље је умеће умирања и сагледавања смрти која бива побеђења вером у Васкрсење. Та победа човеку даје храброст, радост и жељу да се бори за слободу и Живот Вечни. Зато су против Православља највећи непријатељи, али зато, њему захваљујући, имамо снагу и храброст да као појединци али и народ понесемо велик и тежак, али зато сјајан крст, крст слободе и победе.

Такво деловање, завади па владај и циљ оправдава средство, моћних непријатеља српског народа дало је одређене штетне последице и изазвало идеолошке поделе, на партизане и четнике, на левицу и десницу, на ове и оне, које су довеле до братоубилачког сукоба и страдања.

Код српских непријатеља била је велика жеља и вршене су одређене активности да се 1992-1993. год. код Срба изазове поново братоубилачки рат. Уз Божју помоћ и захваљујући, пре свега председнику Караџићу и генералу Младићу, до тога није дошло. Сада, пред опште изборе у Републици Српској и Бошњачко-Хрватској федерацији и за заједничке институције БиХ, српски непријатељи поново покушавају своју лукаву активност „завади па владај“ да спроведу у дело, и да Србе непријатељски усмере на Србе.

Ти српски непријатељи, у жељи да загосподаре читавим светом, имали су велика искуства у режирању „филмова“ уживо, који су имали за последицу разарање народа и држава, од Туниса, Ирака, Либије, Сирије, Украјине, до актуелне и нама блиске Македоније. Не смемо заборавити и режирани „филм“ 5. октобар, Србија.

јединство
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

У том реду биће још много народа и држава. То искуство разорених народа и држава, треба да буде поука нашим политичарима и свим другим људима како не би били заслепљени личним интересима, сујетом и гордошћу, које би биле искоришћене од стране непријатеља и довеле до српско-српског сукоба, и то све због интереса српских и православних непријатеља.

Србин не сме бити преварен од Србина, човек од човека, а биће, ако га разара мржња, сујета, гордост, ако се води искључиво личним интересима. Ако не слуша глас Бога живога: „Љуби ближњега свога као самога себе“.

Централни проблем и најдубљи пораз човеков је у недостатку савести, морала и вере у Бога љубави, а онда је то пораз и народа, друштва и државе. С обзиром да су савест и морал последица религиозног стања човековог, онда схватамо од колике је важности поновно увођење веронауке у школе.

Караџић и Додик достојни славе

Председник Караџић је најзаслужнији што је у његово време враћена веронаука у основне школе и што није дошло до братоубилачког, српско-српског сукоба.

Председник Додик наставља тим путем. Најзаслужнији је што је у средње школе уведена веронаука. Још ако буде заслужан за спречавање српско-српског сукоба, којег су планирали српски непријатељи…

Било би то дело достојно славе. И да обојицу, и председника Караџића и председника Дододика, прославља српски народ.

Бања Лука, 28.септембар 2018.

Председник покрета СНП „Избор је наш“

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.