ГЛЕДАЛИ СМО КАКО ЖИВЕ ГОРЕ, НИШТА НИСМО МОГЛИ: Сведоци стравичне трагедије у Новом Пазару открили могући УЗРОК пожара од кога ће вас заболети душа!

0

Сумња се да су стравичан пожар у згради Бор у Новом Пазару изазвале настрадале жене, којима је због наводног дуга искључена струја, па су се грејале на плин.

пожар у згради бор
Фото: Printscreen

Две жене изгореле су, а више особа је повређено у стравичном пожару који је у јуче у 9.30 избио на трећем и четвртом спрату стамбене зграде Бор, у улици Расима Халиловића у Новом Пазару.

Према речима очевидаца, пожару је претходила експлозија у стану на четвртом спрату, а сумња се да је експлодирала плинска боца.

– Пукло је као бомба, а онда је црни, густи дим почео да куља кроз прозоре. За секунд се читава зграда испунила димом и пепелом, а пламен је избијао кроз прозоре и врата. Убрзо је стихија захватила и кров. Пламен је гутао вишеспратницу великом брзином – каже један очевидац незапамћене драме у Новом Пазару.

пожар у згради бор
Фото: Printscreen

Букнуло одједном

Застрашујући пожар, који је трајао више од сат времена а гасило га је 19 ватрогасаца-спасилаца са седам возила, уништио је више станова солитера Бор, а станари препричавају језиве тренутке.

– Чини ми се да су ме секунде делиле од смрти. Одједном је букнуло. Дим је испунио читав ходник. Изашао сам из стана, био је мркли мрак, ништа се није видело. Мирис паљевине и гарежи ширио се зградом. Викао сам жени и комшијама да брзо изађу напоље. Људи су се успаничили, сви су бежали главом без обзира. Чула се вриска, запомагање и повици у помоћ! Чим смо изашли испред зграде у пламену, позвали смо полицију и ватрогасце – прича станар и додаје:

– Тада смо видели да на једној тераси стоје три жене, док пламен избија кроз прозоре и врата терасе. Оне су вриштале и јаукале, а ватра им је захватила тело. Буквално су живе гореле. То је било страшно! Нико није могао да приђе несрећним женама. Гореле су пред нашим очима. Били смо немоћни.

пожар у згради бор
Фото: Курир

Стрепели смо од тих жена

Према речима станара зграде у улици Расима Халиловића, претпоставља се да је пожар избио у стану жена које су настрадале.

– У том стану су живеле особе са посебним потребама. Саме су живеле, а недавно им је, како смо чули, искључена струја због великог дуговања. Зато нису имале грејање, па сумњамо да су ложиле ватру насред собе да би се згрејале. Знамо да су то и раније радиле, па смо вечито стрепели да не направе неко зло. Слутили смо да ће се овако нешто кад-тад десити – каже комшија.

Други комшија истиче да се, с обзиром на то да је пожару претходила експлозија, претпоставља да су жене користиле и плинску боцу.

– Могуће је да су имале и плинску боцу која им је служила да се греју, али и да кувају. Могуће је да је и она изазвала пожар – каже комшија.

пожар у згради бор
Фото: Курир

Снимљен тренутак страве – Биле заробљене на тераси

По избијању застрашујућег пожара на друштвеним мрежама појавио се и снимак, забележен највероватније камером мобилног телефона, на коме се види како пламен гута зграду, али и три жене, заробљене на тераси. На потресном снимку се виде жене како живе горе и запомажу, док делови фасаде отпадају са вишеспратнице.

– Куку, оне живе горе, готове су. Оне живе изгореше! – чује се на снимку како плачу људи који снимају пожар.

Станари: Ватрогасци лоше опремљени

Станари из зграде у којој је букнуо стравичан пожар рекли су да су ватрогасци били лоше опремљени.

– Мало су каснили, али то није био највећи проблем. Деловали су нестручно на терену, јер им је требало много времена да повежу опрему. Сви станари су се укључили у спасавање. Пробили смо врата, клештима одвили хидранте, а потом избацили цеви на кров. Да то нисмо урадили, цела зграда би изгорела – причају станари.

Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.