„УБИЛА САМ ВЕШТИЦУ, ЖАО МИ ШТО ЈЕ НИСАМ СПАЛИЛА“ Ћерка брутално убила мајку јер је сумњала да се бави ВЛАШКОМ МАГИЈОМ и да јој ради о глави

Гордана Петровић (59) из Кочетина код Жабара брутално је убила своју мајку Надежду Петровић (80) јер је била убеђена да се бавила влашком магијом и да јој је врачала.

гордана петровић
Фото: Илустрација

Управо на то се Гордана Петровић позивала пред полицијом, а како причају комшије, код којих је дошла одмах пошто је убила мајку, исто је рекла и пред њима.

– Дошла је код нас око девет сати ујутру, била је дотерана и сређена и деловала ми је чудно. Питао сам је за мајку, али ми је мирним гласом рекла да је не питам за њу „јер жели да је убије“. Кад је кренула да изађе из куће на вратима је стајао полицајац, а она му је бесно рекла: „Убила сам вештицу. Жао ми је што нисам успела и да је спалим“ – прича комшија породице Петровић.

Он додаје да се Гордана често жалила на мајку и тврдила је да јој „баца влашку магију“, као и да су због тога из њиховог дворишта често могле да се чују свађе.

– Неколико пута сам видео Надежду како гледа кроз неки левак у моје двориште. Када сам је питао шта ради, она се окренула, задигла сукњу и показала ми задњицу – рекао је комшија.

Да је чула да се Надежда бавила влашком магијом рекла је и једна комшиница за „Новости“.

– По селу је кружила прича да се бавила тиме, али ја у то не верујем, била је фина жена – додала је она.

Међутим, чланови најуже породице тврде да је Гордана у последње време имала психичке проблеме и да се посвађала са мајком јер јој није одобравала што се виђа са једним мушкарцем.

– Тог дана Гордана је донела прљав веш тог мушкарца, а Надежда је рекла да неће то да пере и бацила га је у двориште и запалила – причају они.

гордана петровић
Фото: Screenshot

После тога, Гордана је сачекала да јој мајка заспи, а онда је полила бензином и запалила!

Када је Надежда скочила и скинула спаваћицу, па почела да бежи путем испред њиховог дворишта, Гордана ју је сустигла и почела да удара рукама и ногама.

После још једног безуспешног покушаја да мајку запали, на крају ју је једном руком задавила. Због операције карцинома дојке, друга рука јој је непокретна.

Надеждино беживотно тело је, на само двадесетак метара од њене капије, затекао мештанин Бранислав Јовановић.

После увиђаја, Надеждино беживотно тело је по налогу вишег тужиоца послато на одбдукцију, а на месту где је издахнула је неко од комшија оставио црвену свећу. Поред се још виде нагорела земља и трава, те неколико палидрваца. Ако Гордани буде суђено за убиство, прети јој казна од 5 до 15 година затвора.

Како је саопштено из пожаревачке Полицијске управе, после брзог хапшења, Гордани је одређено задржавање до 48 сати.

Шта је влашка магија?

Влашка магија је надалеко позната. Људи из разних делова света су долазили да проучавају овај феномен. Њеном појавом бавили су се многи стручњаци.

гордана петровић
Ћерка је убеђена да јој се мајка бавила влашком магијом/Фото: Профимедиа

Многе тајне влашке магије остају у оквиру породице, при чему се знање учи и наслеђује од најстарије Русаље. Влахиња сме учествовати у обредима тек кад напуни одређени број година. Заснива се на паљењу ватри које дуго горе у обредима да би се призвале виле или самани. Да би помогла, Влашка магија често користи слике које се потапају у одређеним временским интервалима. Сматра се да је јача од сваке друге, и од циганске, Вуду или јеврејске магије.

У влашкој магији има безазлених бајалица и ритуала код којих се примењује “алат“ као што је црвени конац, босиљак, огледало, метла… Али има и оних где се користе далеко бизарнији предмети типа менструалне крви, седмог ребра мрвог човека, као и вода којом је покојник био окупан.

Сматра се да су симптоми влашке магије честе главобоље, депресија, посета влашком крају, изненадан сусрет са Влајном, одавање пороцима, свађа са ближњима итд.

Блиц