„Дејли мејл“ ПРОГЛАСИО ТИТА ЈЕДНИМ ОД НАЈВЕЋИХ МАСОВНИХ УБИЦА СВЕТА!

Један од најпопуларнијих листова на свету британски лист Дејли мејл, објавио је листу највећих масовних убица XX века. Прва два места припадају комунистичким лидерима, а на њој се налази и југословенски вођа Јосип Броз Тито, за кога тврде да је убио преко пола милиона „политичких противника“!

дејли мејл
Хитлер, Тито, Стаљин/Фото: Wikipedia

Током XX века свет је био уточиште смрти и покоља невиђених размера. То је био век Холокауста и два светска рата, век у коме су комунисти, нацисти, фашисти и војни дик­татори убили више од 100 ми­лиона људи. Жртве су биле из свих де­лова света. Зато је јасно и одакле идеја за једном оваквом листом. На врху листе су комунистички диктатори Мао Це Тунг и Јосиф Стаљин, на трећем месту је Адолф Хитлер, а Јосипа Броза Тита Дејли мејл је ставио на 13. место.

Већина жртава лидера ове листе, ки­неског политичара и вође кому­нистичког покрета, били су Кинези који су после доласка комуниста умирали од глади током његовог „Великог корака напред“ или су убијени у рад­ним камповима током Култур­не револуције. Маова владавина је довела до сиромаштва огром­ног броја људи, а процењује се да број жртава износи 60 мили­она. Лењинов наследник који је заузео друго место на овој листи, водио је пољопривредну политику која је дове­ла до велике глади и масовног изгладњивања у Совјетском Са­везу. Стаљинове „чистке“ има­ле су за циљ решавање „питања“ политич­ких неистомишљеника, а мете су често бивале или погубљене или затва­ране у радне логоре. У гулазима је страдало неколико милиона људи, а укупан број Стаљинових жртви износи 40 милиона.

дејли мејл
Белгијски краљ Леополд II/Фото: Wikipedia

Нацистички вођа Адолф Хитлер заузео је треће место. Најозлоглашенији злочин XX века, Холокауст, десио се по његовом налогу, а окрутност метода нацистичке партије и дан данас не престаје да шокира људе. Око 30 милиона људи је страдало у Хитлеровом настојању да Трећи рајх поста­не водећа светска сила. На четвртом месту је белгијски краљ Леополд II, ком се приписује одговорност за смрт осам милиона људи у колонизованом Конгу. Следи јапански војни диктатор Хидеки Тојо, Хитлеров сарадник у Другом светском рату, кога овај таблоид сматра одговорним за пет милиона жртава. Шести је Турчин Исмаил Енвер Паша са „салдом“ од два милиона жртава. За смрт више од милион људи, према писању енглеског листа, криви су још Пол Пот, лидер Црвених Кмера у Камбоџи, севернокорејски диктатор Ким Ил Сунг, Етиопљанин Менгисту Хаиле Мариам и Нигеријац Јакубу Говон. Полу Поту се приписује одговорност за ликвидације 1,7 милиона људи, Ким Ил Сунг је проузроковао је 1,6 милиона житеља Северне Кореје, Менгисту Хаиле Мариам убио је 1,5 милиона политичких противника, а Јакубу Говон и његов војни режим у Нигерији су иза себе оставили око милион жртава, стоји у објашњењу ове несвакидашње топ листе. На листи највећих масовних убица Дејли мејла испред Тита су још Жан Камбада из Руанде (око 800.000 жртава) и ирачки лидер Садам Хусеин (око 600.000 жртава).

дејли мејл

Јосип Броз Тито, лидер Комунистич­ке партије Југославије и пред­седник СФРЈ. заузео је 13. ме­сто на овој листи. На сајту дневника Дејли мејл наводи се да је за време његове владавине убијено 570.000 људи који су уједно били и жртве његове политике. Занимљиво је да се иза Тита налази зачетник фашизма у Европи Бенито Мусолини, али и Иди Амин (300 до 500 хиљада жртава), Хо Ши Мин (200 хиљада жртава), Франциско Франко (око 35 хиљада жртава) и Фидел Кастро (око 30 хиљада жртава).

Daily Mail

4 Коментари

 1. U pravu su, Hitler je bio fašista i nosio barjak fašizma u Evropi uz podršku Vatikana i Engleza, sa ciljem da se pregazi pravoslavlje, Srbija i Rusija i levicu koja je pokrenula svet u progres. Ta koalicija nacizma je bila strašno velika, na Sovjetski Savez napadalo oko 8 miliona fašista Evrope, a u Jugoslaviji ih bilo 1.125.000 zajedno sa kvislinzima i kolaborantima.

  U Sovjetskom savezu su pobili 22.000.000, a u Jugoslaviji 1.700.000 ljudi. Više od 50% ukupnih žrtava u drugom sv. ratu. Njihov cilj bio uništenje naroda, to je cilj fašizma.

  Staljin i Tito su bili borci protiv fašizma i masovno ubijali fašiste do sticanja slobode, dok su Englezi i Amerikanci čekali da Hitler završi posao pa da dođu na gotovo.
  Angloamerikanci su glumili saveznike, a iskrcali sa da u Evropi spašavaju Hitlera i Musolinija, da restaurijaju robovlasnički sistem i da unište levicu. Naravno i da sa Vatikanom pokrenu Hladni rat.
  Najveća zamerka Titu i Staljinu, što tada nisu očistili Evropu od fašizma, koji je Vatikan i Angloamerikanci obnovili ujedinjenjem Nemačke i opet krenuli na Pravoslavlje.

  Strašna je ta rimokatolička doktrina koja datira od Karla V do današnjih dana u hiljadu godišnjem ratu protiv pravoslavlja da sve svoje zločine koje su počinili pripišu pravoslavlju, pre svega Rusiji, a ljude koji su bili najuspešniji u borbi protiv krstaša i njihovih krvavih pohoda nazivaju najvećim zlikovcima.

  Naravno, da je i Srbija otrovana rimokatoličkom doktrinom u kojoj se što planski i naučno u službi Vatikana i Engleza, što nesvesno, ponajviše nepismeno, Srbi bore, da pod vidom antikomunizma u suštini razbijaju srpski narod.

  • Sve vreme pricas o fasistima a Nemacka nije bila fasisticka nego nacisticka drzava a ne bih se bas slozio sa tobom oko svega sto si rekao za nemce.Vidi se da si dete komunista a komunisti su posle rata ubili vise srba nego nemci za vreme rata.Tito nikad nije pricao o ustaskim pokoljima i jos ih je prikrivao i izjednacio sa cetnicima koji su se borili protiv njih a sam Staljin je vise ubio rusa po logorima nego sto je Hitler u ratu a da ne pricam koliko je stradalo kineza od istog komunizma.Komunizam i Nacizam su veoma slicne ideologij,slicnije nego sto su fasizam i nacizam sto mozes da vidis po italijanima koji su bili jedini fasisti u ratu a da nije bilo njih ne bi bilo Oluje 1995. godine jer srba nebi vise ni bilo u Hrvatskoj i Bosni.Predlazem ti da saslusaj i drugu stranu i uverices se da je Tito bio crveni ustasa.

Comments are closed.