СРБИН КОЈИ СЕ СТИДИ ШТО ЈЕ СРБИН: Било ме је срамота што се презивам Јевтић и што долазим из агресорске земље (ВИДЕО)

2

Хрвати одушевљени фудбалским стратегом. Иако Нестор Ел Маестро сада седи на клупи ЦСКА из Софије Хрвати се више баве њиме, него ли Динамом или рецимо њиховим противником Спартаком. Динамо из Загреба у четвртак у оквиру Лиге Европе гостују екипи Спартака из Трнаве, а главна тема у хрватским медијима је доскорашњи тренер словачког тима Нестор Ел Маестро.

нестор ел маестро
Нестор Ел Маестро

Динамо из Загреба у четвртак у оквиру Лиге Европе гостују екипи Спартака из Трнаве, а главна тема у хрватским медијима је доскорашњи тренер словачког тима Нестор Ел Маестро који је пореклом из Србије.

Иако поменути стратег сада седи на клупи ЦСКА из Софије, Хрвати се више баве њиме, него ли Динамом или рецимо њиховим противником Спартаком.

нестор ел маестро
Фото: The Guardian screenshot

Наиме, Нестор Ел Маестро је рођен 1983. године у Београду као Нестор Јевтић. Отац му је од раног детињства усадио љубав према фудбалу. Водио га је редовно на утакмице Црвене звезде. Међутим, када је напунио осам година са породицом се преселио у Енглеску. А већ са 16 година одлучио је да промени име, јер се стидео свог порекла.

нестор ел маестро
Фото: The Guardian screenshot

– Променио сам први пут име са 16 или 17 кад сам желео да се решим тог ‘ић’. После толико година у Великој Британији и осећао сам се као Британац, а мало сам се осећао посрамљено да говорим да сам из Србије. Србија је имала имиџ агресорске земље у рату и Слободан Милошевић – чије се презиме завршава као и моје – био је прави тиран деведесетих“, рекао је у једном интервјуу за Гардијан Нестор.

нестор ел маестро
Нестор Ел Маестро/Фото: novsport.com

Објаснио је да је прво узео „класично британско име“ попут Џон Смит, али када је напунио 18 година осетио се „као лажњак“.

– Родитељи су ми били странци и говорили смо с акцентом. Зато сам се вратио на име Нестор, а како сам био тинејџер, одлучио сам се за Ел Маестро јер је било кул. Сада сам дуже Ел Маестро него што сам Јевтић, део је мене и научио сам да живим са тим“, казао је Нестор.

нестор ел маестро
Фото: The Guradian screenshot

Нестор Ел Маестро је радио у нижелигашима у Енглеској, бавио се видео-анализом мечева, тренинг плановима и јавио се Вест Хем… Ипак, прва понуда је стигла из бечке Аустрије, потом је био у Валенсији, Шалкеу, где је био најмлађи помоћник у Бундес лиги, да би потом радио и у Хановеру и Хамбургу. Вратио се у Аустрију из Беча где је помагао Торстену Финку.Затим је уследио позив Спартака из Трнаве да дође на место главног тренера. Прихватио је изазов и са словачким клубом успео да освоји историјску титулу шампиона. После великог успеха одлучио је да напусти клуб и прихвати понуду ЦСКА из Софије.

The Guardian

2 Коментари

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.