„СЛАЛА МИ ЈЕ ГРОЗНЕ ПОРУКЕ С ОТВОРЕНИМ ЛАСЦИВНИМ ПОЗИВИМА“ Бивша директорка школе под истрагом да је тражила мито и ВЕРОУЧИТЕЉЕ УЦЕЊИВАЛА СЕКСОМ

0

Бивша директорка једне основне школе у врбаској општини под истрагом је због сумње да је починила више кривичних дела, међу којима су уцене и примање мита, сексуална злостављања и отуђење школске имовине.

директорка
Фото: РАС Србија

Како сазнаје Блиц, бивша директорка (име познато редакцији) разрешена је прошле године са дужности на основу одлуке Школског одбора који је све доказе против ње предочио Покрајинском секретаријату за образовање, који се сложио с тим предлогом.

Против ње је више садашњих и бивших колега поднело кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Сомбору због, како се наводи у том документу у који је Блиц имао увид, тражења мита у износу од 500 евра од једне колегинице како би је пријавила за полагање испита за лиценцу, што је по закону обавезна да уради без икакве ургенције.

У пријави је наведено и да је од једне колегинице која је била запослена на одређено у школи за сталан посао тражила 1.000 евра “јер толико траже људи из министарства”, а да је од друге исто тражила новац за посао на неодређено кријући да јој је такво решење већ стигло.

Бившу директорку пријава терети и да је присвојила новац од издавања пољопривредног земљишта у власништву школе, као и да је присвојила део грађевинског материјала који је школа добила за реновирање од општине Врбас, а касније га продала једној локалној фарбари.

Неколико њених бивших колега разматра да се прикључи овој кривичној пријави. Они тврде да им је дала отказ пошто нису прихватили њен позив за секс.

– Мени је почела да шаље поруке изузетно непријатног садржаја са отвореним позивима за секс. Временом су поруке постале толико грозне да ми се све смучило. Рекао сам јој да престане с тим, да имам породицу и да не желим да имам било шта с њом, а она се тада наљутила и сместила ми отказ – прича нам један од бивших запослених у школи који је желео да остане анониман.

Још неке њене колеге добијале су сличне поруке, а чак четворица вероучитеља морали су да оду из школе зато што им је, како кажу, смештала секс-скандале, а неки јој једноставно нису били по вољи.

Неки од њих су нам доставили и фотографије директорке у ласцивним позама које је чак стављала на свој Фејсбук профил па их уклонила после негодовања колега и родитеља.

Садашњи директор школе потврдио је за Блиц да је против његове претходнице поднета кривична пријава.

– Више колега поднело је кривичне пријаве, а неки још разматрају то да ураде зато што је њено понашање крајње неприхватљиво јер врши притисак на запослене и малтретира их. Више јавно тужилаштво у Сомбору је, након што се полиција укључила у истрагу и саслушала сведоке, читав случај препустила Специјалном одељењу за борбу против корупције при Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду. Да ли је то истина или није, утврдиће истрага која је у току. Једино што могу да потврдим јесте да проблем постоји – кратко нам је рекао садашњи директор школе.

директорка
Фото: Илустрација

Снимала аутистично дете?

Садашњи директор школе каже да се последњи у низу инцидената са спорном колегиницом десио почетком прошле недеље, када је телефоном снимала једно аутистично дете.

– У сарадњи са родитељима детета и полицијом, против ње ћемо повести дисциплински поступак јер је такво понашање недопустиво. Родитељи детета су пар минута каснили да дођу по њу и девојчица је у том тренутку бурно реаговала, а она је почела да је снима. Наводно да би имала доказ да то дете није за инклузију и да га треба избацити из школе. О томе ко треба да иде у коју школу одлучују стручњаци и таквој деци се мора дати максимална подршка, што ми и чинимо. Школа ће учинити све да адекватно санкционише такво понашање, а на родитељима детета је да одлуче да ли ће пред правосудним органима покренути неки поступак – рекао нам је садашњи директор.

Златко Чонкаш, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.