УМРО ПРЕ ДЕВЕТ ГОДИНА, А ОВЕ ЗАРАДИО ЧАК 400 МИЛИОНА ДОЛАРА: Ово је листа покојника који и даље зарађују

Амерички магазин Форбс објавио је листу познатих личности које су и након што су преминуле наставиле да зарађују силне милионе, укупно 628 милиона „зелених новчаница“.

магазин форбс
Фото: Илустрација

Амерички магазин Форбс објавио је листу познатих личности које су и након што су преминуле наставиле да зарађују силне милионе, укупно 628 милиона „зелених новчаница“, а на првом месту убедљиво је и даље певач Мајкл Џексон.

Џексон, који је умро пре девет година, и 2017. године је био на првом месту, а само ове године његова бруто зарада је чак 400 милиона долара, највише од продаје права.

На другом месту је некрунисани краљ рока Елвис Присли који је у 2018. години зарадио 40 милиона долара.

На трећем месту је легендарни играч голфа, Арнолд Палмер, који је зарадио 35 милиона долара.

Форбс наводи да су познате личности које више нису међу живима укупно зарадиле 628 милиона долара, што је скоро дупло више него прошле године када су зарадили 312 милиона.

На четвртом месту по оствареним бруто приходима је аутор серијала о Снупију и Чарли Брауну, Чарлс Шулц, који је зарадио 34 милиона.

На петом месту је реге певач Боб Марли са 23 милиона долара, а како се наводи, зарада се односи на производе попут слушалица и прибора за пушење.

Доктор Сус је на шестом месту са 16 милиона долара, док је на седмом творац Плејбоја Хју Хефнер са зарађених 15 милиона долара.

На осмом месту је глумица Мерилин Монро са зарађених 14 милиона, док је на деветом музичар Принс са 13 милиона долара.

На 10. месту је бивши члан Битлса Џон Ленон који је зарадио 12 милиона долара и за кога се наводи да и 38 година после смрти продаје око два милиона албума годишње.

Међу онима који су се нашли на листи су репер XXXTentacion, који је средином ове године убијен на Флориди, боксер Мухамед Али, као и манекенка Бети Пејџ.

Како је Форбс навео, подаци се односе на примања од 1. октобра 2017. до 1. октобра 2018. године, а пре него што се одбију накнаде за агенте, руководиоце, адвокате и извршиоце имовине.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.