Витаминска „бомба“ коју и доктори признају: Јача имунитет, уништава холестерол, побољшава здравље

Научници, доктори и друга стручна лица су у више наврата потврдили предности редовног конзумирања меда у комбинацији са циметом, као моћно оружје у борби против многих болести.

мед са циметом
Фото: Максим Шипенков, ЕПА

Више од 4.000 година, мед се користи као традиционални лек за скоро сваку болест. Египћани су га користили за лечење рана, Грци за дуг живот, а Индијанци да успоставе равнотежу у организму. Модерна медицина показује да су ова веровања и више него истинита.

Како је било позитивних уверења о меду, исто тако се од давнина знало за цимет. Цимет се сматрао као погодан поклон за монахе због своје користи у лечењу многих болести.

Ово су неке од комбинација ових моћних природних састојака који се могу користити у лечењу или бар олакшавању неких болести, укључујући и хроничне.

Смањење холестерола

Додајте две кашике меда и три кашичице цимета у велику шољу чаја. Редовна конзумација ове мешавине ће изазвати смањење холестерола за чак 10%.

Кардиоваскуларне болести

Ујутру, уместо мармеладе или џема, ставите мало меда и цимета на парче хлеба. Ако редовно конзумирате ову комбинацију, утицаћете на смањење нивоа холестерола у крви али и на спречавање могућности добијања срчаног удара.

Артиритис

У шољу кључале воде, помешајте две супене кашике меда и кашику цимета. Пијте овај напитак ујутро и увече. Уз редовну употребу, овај напитак ће вам помоц́ћи у лечењу хроничног артритиса.

Против инфекције жучне кесе

Ако имате било какву инфекцију жучне кесе, можете користити горепоменуту мешавину, али овај пут промените количину меда и цимета. У шољу кључале воде, ставите две кашичице цимета и велику кашику меда.

Против прехладе

Ако имате проблема са честим прехладама, направите мешавину од велике кашике меда и четвртине кашичице цимета. Конзумација овог напитка ће вам помоћи у лечењу прехладе, хроничног кашља и зачепљења синуса.

Јача имунитет

Пожељно је да се свакодневно конзумирају ове две намирнице. Оне природно штите тело од бактерија и вируса.

Нови-портал