ЋЕРКА НАЈБОГАТИЈЕГ ВЛАДАРА НА СВЕТУ УДАЛА СЕ ЗА БРАТА: И њен отац се оженио рођаком и поседује харем са преко 40 жена

Средином јануара ћерка султана од Брунеја, принцеза Азема, удала се за свог брата од стрица, а славље је трајало 7 дана.

султан од брунеја
Фото: Brunei News / Allpix Press / Profimedia

Принцеза Азема, ћерка султана од Брунеја, недавно се удала за принца Бахара. Њен отац, иначе, је један од најбогатијих владара на свету, има 12 деце, а за своју мезимицу Азему приредио је славље које је трајало 7 дана.

Оно што је привукло пажњу јесте информација да су младенци у рођачким односима. Наиме, принц Бахир је Аземин брат од стрица, односно он је син рођеног султановог брата Џефрија.

султан од брунеја
Принц Бахир је Аземин брат од стрица.

У оквиру свадбеног весеља на Брунејима, њихове породице организовале су и 7 луксузних церемонија које су између осталог подразумевале размену поклона, уручивања краљевских обележја, приме…

Матен, принц и брат принцезе Аземе поделио је на свом Инстаграму фотографије те смо тако могли да видимо делић церемоније и како је млада изгледала на свадби.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by princess Azemah (@azemahprincess)

Млада је блистала у дугачкој венчаници дугих рукава која је била прекривена шљокичастим камењем, док је младожења на венчању носио белу војну униформу са златним детаљима.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by princess Azemah (@azemahprincess)

Најбогатији султан

Аземин отац, султан од Брунеја Хасанал Болкиах ибни Омар Али Сајфудијен III стекао је огромно богатство које троши на екстравагантне ствари. Вредност његовог богатства процењује се на око 35 милијарди евра, и он носи титулу и најбогатијег владара на свету.

Ништа везано са Султана од Брунеја није обично, па тако ни име. Наиме, оно садржи 75 слова и гласи овако: Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

султан од брунеја
Султан од Брунеја има енормно богатство / Фото: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Неколико извора тврди да султан од Брунеја поседује 7.000 луксузних аутомобила, а од тога 365 ферарија, 275 ламборџинија, 258 астон мартина, 172 бугатија, 230 поршеа, 350 бентлија, 600 рол ројсова, 440 мерцедеса, 265 аудија, 237 јагуара, 237 бенцина и ровера.

Међутим, није познато где их чува, иако постоје спекулације о томе да их он заправо изнајмљује како би тако обезбедио даљи приход. Причало се чак да је управо овај султан поседовао више од половине свих Ферарија продатих између 1990. године и 2000. године.

Султан богатство троши на екстравагантне ствари / Фото: Profimedia

Краљевска палата султана од Брунеја „Истана Нурул Иман“ изграђена је 1984. године и простире се на огромних два милиона квадратних метара. Према Гинисовој књизи, ова палата је највећа на свету. Спољни ентеријер чини купола од двадесет двокаратног злата, 1.700 соба, пет огромних базена и 257 купатила. У палати се налази и 110 гаража, има 564 лустера којима је за рад потребно 51.000 сијалица, пише 6yка.ком.

Међутим, палата у којој живи није отворена за јавност, али се користи за важне државне функције и специфичне муслиманске празнике када ће током Рамазанског бајрама доћи око 110.000 људи. Процењује се на више од 1,5 милијарди евра, али вероватно никада неће изаћи на отворено тржиште, па ће тако цена остати тајна.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by princess Azemah (@azemahprincess)

Султан од Брунеја поседује и боингов авион који има позлаћене прозоре и врата, и кожна сједишта. Он има свој приватни зоолошки врт који садржи 30 бенгалских тигрова, неколико сокола и безброј фламингоса и какадуа. Хасанал се женио укупно три пута док је већ био у браку. Прво се оженио супругом Раџом 1965. године, али се такође оженио Хаџахом 1982. године и Ариназом 2005. године – од последње две се развео 2003. и 2010. године. преноси The Scoop.

Султан се женио три пута / Фото: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Харем од 40 жена

Султан од Брунеја имао је много жена, али у његовом животу су се издвојиле три као посебне. Прва жена Анак Салеха му је уједно и рођака, а оженио се њоме са 19 година. Са њом има два сина и четири ћерке. Друга жена му је по занимању била стјуардеса, а упознао ју је као део посаде авиона који је постао државно власништво. Трећа је радила као конобарица на забавама, које и данас врло често организује, а са њом се венчао 2005. године, иако је млађа од њега више од три деценије. Из ова три брака султан има пет синова, седам ћерки и десет унука.

Султан наводно поседује харем од 40 жена / Фото Profimedia

Био је опседнут женама и проституткама, а чак је имао и сопствени харем са 40 жена.

Стил