СИЛВАНА АРСОВИЋ ЈЕДВА ПРЕЖИВЕЛА НОЋ: Секретарица лидера ГИ СДП на слободи; Адвокат: Оливер Ивановић јој је био као брат

0

Секретарици убијеног лидера Грађанске иницијативе Србија, демократија правда, Оливера Ивановића – Силвани Арсовић укинута је мера полицијског задржавања.

силвана арсовић
Силвана Арсовић/Фото: И. Радуловић

Секретарица Оливера Ивановића Силвана Арсовић пуштена је из притвора у полицијској станици у Приштини. Управо је полицијским колима враћају у Косовску Митровицу. Њен бранилац Добрица Лазић за Новости је потврдио ову информацију.

– Тужилац ми је рекао да нема довољно доказа да буде задржана у притвору. Рекао је да је неће данас саслушавати, па је нису ни доводили у тужилаштво и да ће бити пуштена на слободу. Није ми дао никакав документ о томе, него ми је све казао усмено – каже нам Лазић. – Ја сам после тога обишао Силвану у полицијској станици и све то јој саопштио.

Лазић каже да му је Силвана испричала да је једва преживела ноћ у приштинском притвору:

– Уплашена је, уплакана, није ни спавала. Оливер јој је био као брат рођени, тешко је поднела његово убиство, а сад још да је осумњиче да је помагала убицама.

Потпредседница ГИ СДП и блиска Ивановићева сарадница Ксенија Божовић каже да Силвана не може још да се опорави од шока због Оливерове смрти:

– Не знам како ће још и све ово преживети. Играју се са људским животима. Због многобројних инцидената и тензија протеклих дана у Косовску Митровицу се увукао страх. Кад падне мрак око пола шест увече у граду је сабласно. Никога на улици нема да прође. Ноћима не спавамо, јер не знамо шта ће нас сутра сачекати.

Подсетимо, секретарица убијеног лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, Силвана Арсовић, осумњичена је од полиције у Приштини да је учествовала и помагала у – убиству свог шефа?! Конкретно, да је пре ликвидације искључила камере на просторијама седишта странке. Због тога су јој у понедељак, после саслушања, одредили притвор од 48 сати.

Силваниним адвокатом је тада рекао да полиција није показала никакав доказ на основу којег би је задржали у притвору.

– Споменули су неки налаз вештака, који им нису дали на увид. Наводно је вештак утврдио одговорност у вези с искључивањем камера у нашим страначким просторијама у време Оливеровог убиства и за то су осумњичили Силвану. То је страшно шта нам раде. Она му је до сржи била одана. Седела је са њим у канцеларији 15 година –  рекла је потпредседник ГИ СДП Ксенија Божовић.

Она је навела да јој је адвокат рекао да Арсовићева није последња особа која ће бити приведена у овој истрази. На питање – очекује ли да полиција закуца и на њена врата Божовићева је рекла:

– Ја сам ту. Никуд не идем. Чекаћу их. А Силвану ћу свим силама бранити. Она је самохрана мајка малолетног детета, која нема никога. Због свега очекујемо реакцију Београда. Људима се свашта „пакује“, нема ни права, ни правде.

Ксенија Божовић каже да не може да верује шта косовски Албанци све раде и да нико нормалан неће поверовати да је Силвана ковала заверу против Оливера.

Полиција самопроглашеног Косова упала је у понедељак око десет часова на посао код Арсовићеве у просторије ГИ СДП у Косовској Митровици и одвела ју је, уз штуро објашњење да је потребно да допуни своју изјаву коју је раније дала у Специјалном тужилаштву. Казали су да треба да се изјасни о новим околностима у истрази. Показали су јој налог да мора одмах да крене са њима.

Међутим, на путу до Приштине Силвана Арсовић се, негде код Вучитрна, јавила телефоном Ксенији Божовић и рекла, како су јој полицајци саветовали, да ангажује адвоката или ће јој бранилац бити одређен по службеној дужности. То је већ био аларм да ће тужилаштво за нешто да је осумњичи и да је ухапшена. После тога њој је одузет и искључен телефон.

силвана арсовић
Силвана Арсовић на месту убиства лидера ГИ СДП/ Фото: И. Радуловић

Да Приштина манипулише истрагом око убиства Ивановића и да то очигледно користи у политичке сврхе и подизање тензије, верује и Оливерова супруга, Милена Ивановић. Она је за Новости рекла да је упад у страначке просторије и привођење секретарице доказ јавашлука и безобразлука Приштине:

– Силвана је била један од најискренијих и најоданијих Оливерових пријатеља и зато све видим као намеру Приштине да искористи овај случај. То најоштрије осуђујем и очекујем да се она колико данас врати својој породици и свом сину.

Из Српске листе саопштили су да се хапшењем и неоснованим притварањем Арсовићеве, која је позната као искрени пријатељ убијеног Оливера Ивановића, наставља институционално насиље и притисак на Србе на КиМ

Арсовићева је досад већ двапут давала изјаву у Специјалном тужилаштву и оба пута се уредно одазвала на њихов позив.

С. Ј. М, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.