КОБНО КАШЊЕЊЕ Ученица (16) игром случаја ушла у АУТОБУС СМРТИ и погинула

Ученица трећег разреда Средње стручне школе М. К. (16), која је погинула у страшној саобраћајној несрећи у Доњем Међурову у 7.25 часова, обично је са школским друговима и другарицама долазила аутобусом који полази раније, али је по свему судећи каснила, па је ушла у први наредни аутобус. Нажалост, на аутобус је у Доњем Међурову налетео воз, а она је задобила фаталне повреде од којих је преминула на операционом столу у КЦ Ниш.

У аутобусу је била још једна ученица И. Ј. (15) из ове школе која је преживела удес са преломом ребара и опоравља се у КЦ Ниш. Ученици и наставници школе, међутим, тек су око 12.30 часова сазнали за фатални исход удеса, односно пошто су тужне вести да је М. К. преминула у току операције, стигле у школу. Плакали су и ученици и наставници јер се радило о изузетном детету.

ученица трећег разреда
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

– Часови у школи нам почињу око 7.45 часова, па ђаци долазе обично претходним аутобусом. Судбина је хтела да уђу у следећи аутобус, вероватно јер су се успавале или су касниле из неког разлога. Када смо сазнали за несрећу сви смо били у шоку, нисмо могли да дођемо себи, сви су се потресли и ученици и наставници. Она је била добра и као ученик и као човек и као пријатељ. Једно стварно изузетно дете – каже директорка Средње стручне школе Снежана Живковић.

Према незваничним информацијама, повређена ученица је прво питала за М. К, у каквом је стању, али ни њој, ни другим повређеним ђацима који су у КЦ Ниш још није саопштено да има погинулих ученика да се не би додатно нарушило њихово здравствено стање.

ученица трећег разреда
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

У несрећи је погинуо још један ђак – А. Д. (15) који иде у суседну Грађевинско техничку школу „Неимар“, која дели школско двориште са Средњом стручном школом. Тужна вест, којом се изражава жалост за прерано изгубљеним младим животом, објављена је на школском сајту „Неимара“.

ученица трећег разреда
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

„У тешкој саобраћајној несрећи, која се јутрос догодила на пружном прелазу код Доњег Међурова, смртно је страдао ученик наше школе Д. А. Он је рођен 8. септембра 2003. године у Нишу, завршио је Основну школу „Десанка Максимовић“ у Чокоту, да би ове године уписао први разред наше школе, смер Геодетски техничар. Са болом учествујемо у тузи родитеља, родбине, пријатеља и другова нашег преминулог ученика. Најискреније жалимо његове младе године, неостварене жеље и недосањане дечачке снове“, наводи се у саопштењу колектива школе.

Б. Јаначковић, Блиц