„Кад у марту буду избрисали границе тада ће укинути таксе“

0

Председник Србије Александар Вучић указао је да ће Албанци покушати да целу међународну заједницу доведу до свршеног чина.

председник србије александар вучић
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

Он је то изјавио поводом изјаве Рамуша Харадинаја да нестају границе између Косова и Албаније.

„Мени је јасно да ће они да граде свој план. Када крајем марта буду избрисали границе тада ће укинути таксе према централној Србији и рећи да су спремни да разговарају, али са другачије позиције, уједињеног Косова и Албаније“, казао је Вучић у изјави новинарима.

Објаснио је да ће Албанци наставити по фазама да раде и да се ради о нечему на шта је Београд упозоравао раније.

Указао је да му се чини да сада људи у свету почињу да добијају информације о томе, али не разуме како је то неком дозвољено да ради, јер би да смо ми урадили и десети део тога била бурна реакција.

„Видим колико смета снажна Србија. Када погледам оне у Хрватској, то је надреално шта они пишу и говоре, нема везе са реалношћу. Али разумете зашто то раде јер некима од њих не одговара јака Србија, желели би да је виде слабу као до скора. Немате шта да се љутите на то“, објаснио је он.

Нагласио је да је за нас најважније да гарантујемо сигурност и безебедности људи на КиМ, да имају плате и живе безбедно.

Рекао је и да актуелно стање ствара велике проблеме и да је неопходно да се власти баме тиме, и не могу да се баве шетњама, него послом.

На питање да ли је контактирао светске лидере у вези с активностима Албанаца Вучић је упитао директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да ли се сећа колико је само у последња два три дана указивано на то.

„Када год позовете добијете увек исти одговор. Кога год добијемо од велике западноевропске политике, али и свеукупне западњачке политике, и кажете која ће ваша реакција да буде одговор је: ‘Баш смо изненађени, нисмо видели то последње на шта нам указјујете. Хвала што сте нас обавестили, реаговаћемо у складу са својим могућностима и капацитетима’. После тога најчешће добијете једно велико ништа“, рекао је он.

Указао је да он ни није очекивао некакву реакцију.

„Замислите да ми то радимо са РС. Пре неки дан неки су говорили да правим рат са Додиком против неког. Када сам то радио, осим да што нисам дозвољао да Србија буде понижена? Очигледно за неке људе не постоји и никада Србија не може да буде толико мала колико се они ње плаше да буде усправна, поносита и нормална земља“, рекао је он.

Истакао је да ћемо наставити да чувамо своју земљу, да се за њу боримо и за будућност наше земље и деце.

Изразио је наду да ће идуће године бити више деце у Србији него ове.

На захвалност новинарке телевизије Мост за укључење новинара на КиМ у исплату косовског додатка, Вучић је казао да је то обавеза наше државе.

„Ви сте увек на КиМ где год да се нешто тешко деси. Од вас чујемо шта се догађа на КиМ и то је наша обавеза“, рекао је он.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.